Kocaman: Beraber Mücadelede Zafiyet Vardıistanbul

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 3-2 yenildikleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında, takımının birlikte mücadele eden görüntüsünde zafiyet yaşadığını ifade etti.

  Kocaman maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında , bugün takımının mücadele gücünün yüksek olmadığını ifade ederek , ' ' Basit ve yüksek top kayıpları bizim için son oldu . Doğrusunu söylemem gerekirse diğer maçlara göre takımın beraber , kompakt ve beraber mücadele eden görüntüsünde zafiyet vardı ' ' ifadelerini kullandı .

Rakipleri karşısında bir türlü maçın ritmini yakalayamadıklarını kaydeden Kocaman , mücadeleyi özetle şöyle değerlendirdi : ' ' 3-2 ' lik sonuç , açıkçası daha fazla gol de yiyebilirdik . Maç tam anlamıyla rakibimizin istediği şartların oluştuğu bir şekilde başladı . 3 . dakikada gelen futbol adına garip golle dışarı doğru giden bir şutun göğüse çarparak girmesiyle rakibimizin istediği ortam oluştu . Türkiye ' nin kaleye en hızlı gitmeyi seven takımıyla oynadık . Rakibimiz müthiş bir kontratak takımı . Esas yapmamız gereken şeyler , oyunun ritmini ele almaktı . Bir türlü ritmi yakalayamadık . Bütün oyun özellikle ilk yarı rakibimizin istediği şekilde gerçekleşti . İlk yarıyı 1-0 geride kapatmak bizim için açıkçası futbol şansıydı . Attığımız gol ve golden sonraki periyot olumlu olduğumuz taraftı . İkinci golü yedikten sonra takım şuursuz bir hale geldi , pozisyonlar vermeye başladık . Oyunu bir türlü kendi istediğimiz yöne çevirecek durumu sahada yaratamadık . ' ' Galatasaray yenilgisinden sonra , Bursaspor galibiyetiyle başlayan süreçte , rakiplere hükmetme becerilerinin yükseldiği bir dönem yaşadıklarını anlatan Kocaman , ' ' Bunu sürdürebileceğimizi düşünüyordum . Benim için hayal kırıklığı buradaki kırılmaydı . Biz burada bu kadar top kayıpları yapınca bunu bekleyen rakip oyuncular için önemli bir zemin oluştu . Top kayıplarımız çok yüksek oldu ' ' şeklinde konuştu .

Bilica ' nın yerine Bienvenu ' yu oyuna dahil etmesindeki nedeninin , takımı biraz daha ofansif hale getirmek olduğunu kaydeden Kocaman , ' ' Bilica ' nın sarı kartı vardı . Rakip hızlı oynayan bir takım , oyunda kalması riskti . Ancak bundan daha önemlisi takımı daha ofansif hale getirmekti ' ' dedi .

Serdar Kesimal ve Semih Şentürk ' ün neden kadroda olmadığı yönündeki sorular üzerine , Serdar ' ın dün sadece ter antrenmanına çıktığını , Semih ' in de 2-3 gündür takımla çalıştığını ifade eden Kocaman , ' ' Bunlar benim tercihlerim . Teknik direktörlük makamı da birtakım şeyleri anlatabilme makamıdır . Teker teker hesap verme pozisyonu olursa yanlış tarafa gider . Bu oyuncu grubuyla geçen hafta da oynadık ondan önceki hafta da oynadık . Her hafta yeniden bazı şeyleri çevirmenin anlamı yok . Teknik adamların pek çok tercihleri vardır . Bugün esas olarak ne Semih ne de herhangi bir arkadaşımız olmadığı için değil , futbol adına doğruları fazlasıyla yapamadığımız için mağlup olduk ' ' şeklinde konuştu .

-Sow ' un yarın İstanbul ' a getirilmesi bekleniyor-Fenerbahçe ' nin , Fransa ' nın Lille takımından transferi için prensipte anlaştığı Senegalli futbolcu Moussa Sow ' un yarın İstanbul ' a getirilmesi bekleniyor .

Senegal Milli Takımı ile birlikte Afrika Uluslar Kupası ' nda mücadele eden Sow ' un sağlık kontrolü ve imza için İstanbul ' a getirilmesi adına gerekli hazırlıklar yapılırken , Senegalli oyuncunun özel uçakla öğleden sonra İstanbul ' a getirileceği öğrenildi .

Aykut Kocaman , Sow ile ilgili basın toplantısındaki soruya verdiği yanıtta , ' ' Bu turnuvadan dolayı biraz geriye doğru gidecektir . Yeni bir takıma geliyor , adaptasyon sorunu yaşayacaktır . Sow ' un esas katkısının play-off evresinde olacağını tahmin ediyorum ve umut ediyorum ' ' ifadelerini kullandı .

-Alex : Rakibimiz galibiyeti hak etti-Brezilyalı futbolcu maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı , ' ' Maçın analizi basit olacak . Çok fazla detaya girmeden , başından sonuna rakibimizin üstün geçirdiği , bizim toplu ve topsuz oyunlarda başarısız olduğumuz , rakibin maçın başından sonuna kadar hak ettiği maç oldu ' ' şeklinde değerlendirdi .

Bir soru üzerine , Fenerbahçe ' nin yenilmesine rağmen rakibi karşısında savaştığını ve azmini gösterdiğini anlatan Alex , yenilginin nedenini ' ' Kendi ritmimizi rakibimizin ritmine kabul ettiremedik ' ' ifadeleriyle özetleyerek şunları söyledi : ' ' Belki de burada bulunduğum süre içinde saha içinde en fazla savaşan ve mücadele eden takım bu Fenerbahçe takımıdır . Futbolun içinde olan insanlar bilirler ki , çoğu zaman mücadele ve savaş skora yansımayabilir . Bunun sebebi , orada bir şeyler eksiktir . Kendi ritminizi rakibimizin ritmine üstün olarak sahaya koyamıyor olabilirsiniz . Baskınızı artıramıyor olabilirsiniz . Pozisyon almada sıkıntılarınız olabilir , bugün olduğu gibi . Rakibin bugün kontrataklarla geleceğini tahmin ediyorduk . Maçın başında tamamen şans golüyle öne geçti . Daha sonra iki kontratakla gol buldular . Mücadele , savaş , azim bu takımdan hiç eksik olmadı , olmayacak . Kendi ritmimizi rakibimizin ritmine kabul ettiremedik . ' ' -Ziegler : Rakibimiz bizden iyi mücadele etti-Ziegler ise Türkiye ' nin en iyi kontratak futbolu oynayan takımına zorlandıklarını ve kaybettiklerini söyledi .

İsviçreli savunma oyuncusu maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında güçlü bir takıma karşı mücadele ettiklerini anlatarak ' ' İstediğimizi sahaya yansıtamadık , mağlup olduk . Üzgünüz ' ' dedi .

İkinci yarıda savunmanın ortasında görev almasıyla ilgili olarak Ziegler , ' ' Hocamız benden böyle bir görev talebinde bulundu . Hocam nerede isterse görev almaya hazırım . Tabii ki zordu . Bizim açımızdan kötü bitti ' ' ifadelerini kullandı .

İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında öncelikle futbol oynamayı düşündüklerini anlatan Ziegler , ' ' Öncelikle savaşıp mücadele edip sonra futbolumuzu oynamamız gerekiyordu . Bunu yapamadık . Rakip bizden daha iyi mücadele etti . Hepimiz bugün yeterince yapmamız gerekenleri yapmadık ' ' diye konuştu .

Fenerbahçeli futbolcu sarı kart cezalısı durumuna düşmesiyle ilgili olarak da , ' ' Üzgünüm , istemeyerek de olsa rakibe bir hareket yaptım . Önüme düştü , hareketi kaçıramadım . Ancak bir kastım yoktu . Hakem de şiddetli hareket olarak değerlendirdi . Takımımla birlikte olamayacağım üzgünüm ' ' şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile