Kocaoğlu ve Demirtaş'tan Lyon Belediyesi'ne Ziyaret

İzmir'in Dünya Gurme Şehirler Ağı'na (DELICE) üye olması için düzenlenen toplantıya katılmak için Fransa'nın Lyon kentine giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Lyon Belediye Başkanı Gerard Colomb'u ziyaret etti.

İZTO'dan yapılan açıklamaya göre, İzmir heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Colomb, Lyon ve İzmir'İn köklü tarihe sahip, ekonomik anlamda dinamik şehirler olduğunu belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir'i hizmet ve turizm sektörlerinin yanı sıra kültür ve sanatta da geliştirmeyi amaçladıklarını, DELICE üyeliğinin de bunun bir parçası olduğunu kaydederek, iki kent arasındaki işbirliğini geliştirmenin hem iki kentin hem de iki ülkenin yararına olacağını ifade etti.

Demirtaş ise ziyarette şunları söyledi:
"ABD'li araştırma kuruluşları Brookings Enstitüsü ve JP Morgan, dünyanın en hızlı büyüyen 300 kentini açıkladı.

İzmir bu listede dünyanın en hızlı büyüyen 2. kenti seçildi. Her alanda Lyon ile işbirliği yapmak istiyoruz. Lyon Belediye Başkanı ile birlikte Lyonlu işadamlarını da İzmir'de ağırlamak, kentimizdeki fırsatları göstermek istiyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile