Konak Beldiye Başkanı Tartan: 'Talep Olursa Kur'an Dağıtırız'

Konak Beldiye Başkanı Tartan: 'Talep Olursa Kur'an Dağıtırız'

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, gazetecilerin Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olarak okutulması ile ilgili sorusu üzerine, "İnsanın dinini doğru şekilde öğrenmesi kadar güzel bir şey yok.

Ben de dinini yaşayan bir insanım. Kur'an dağıtılması konusunda talepler olursa elbette yaparız" dedi.

İzmir'in Konak Belediyesi, yerel yönetim seçimlerinin yıl dönümünde Swiss Otel'de 3. yıl değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, bir gazetecinin, "Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olarak okutulması yasası Meclis'ten geçti. Siz de bu kapsamda öğrencilere Kur'an-ı Kerim dağıtmak ister misiniz?"sorusuna, "Kur'an dağıtılması konusunda eğer talep olursa tabii ki bunu değerlendirebiliriz çünkü insanın dinini doğru şekildeöğrenmesi kadar güzel bir şey yok. Ben de dinini yaşayan bir insanım. Bu doğrultuda talepler olursa elbette yaparız. Gençlerimize bu konuda da yardımcı oluruz" yanıtını verdi.

"4+4+4" adıyla bilinen Milli Eğitim Yasası ile ilgili soruları da cevaplandıran Tartan, eski sistemle pek uygunsuzluk olmadığını, bu konunun doğru anlaşılıp tartışılması gerektiğini belirtti.

Konak Belediyesi'nin 3 yıl boyunca gerçekleştirdiği icraatlar önce sinevizyondan, ardından Başkan Hakan Tartan'ın sunumuyla toplantıya katılanlara anlatıldı. Başkan Tartan; kültür, sanat, turizm, sağlık, spor ve ekonomi gibi dallarda yaptıkları çeşitli icraatları anlattı.

"İNSANCA DEĞERLERİ ÖN PLANDA TUTTUK"
Başkan Tartan, konuşmasında insanca değerleri ön planda tuttuklarının altını çizdi. Tartan, felsefelerinin ana başlığının 'insan' olduğunu belirterek, "İnsana fayda sağlamak amacıyla yola çıktığınız zaman bazı şeyleri başarabiliyorsunuz. Yollar, apartmanlar, her şey eğer içeriğinde insan yoksa, insan odaklı değilse hiçbir işe yaramıyor. Her hareketimizle, her davranışımızla, insani değerlerimizle, aile yaşantımızla herkesin onuru olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"DÜZENLEDİĞİMİZ GEZİLER AİLE YAŞAMLARINDA TERAPİ ETKİSİ YAPMAYA BAŞLADI"
Konak Belediye başkanı Dr. Hakan Tartan, sosyal belediyecilikte bir numara olduklarını ifade ederek, "Bu kentte denizi görmeyen çocuklar ve kadınlar vardı; onları gezilere götürdük. Okulları yapmak benim görevim değil ama yaptım. 'Çalışma bakanıydı ama şimdi milli eğitim bakanı oldu' diye takılıyorlar. Milli eğitime yaklaşık 6 milyon TL yatırım yaptık. Temmuzda yasa başlıyor. Engellilere karşı hazırlıklarını yapan tek belediyeyiz. Bütün sokakların engelli rampaları yapıldı. 250 tane akülü arabadağıtıldı. Engelli çocuklar okullarına insanca gidip geliyor. Bin 500 çocuğu, 'Hayal Et Gerçekleşsin Projesi'ne dahil ettik. Bilgisayar istiyor, veriyoruz, gitar istiyor, alıyoruz. Onlar istedi, biz yaptık. Bütün okullarda trafik eğitimi başlattık. Okullarda ayrıca tiyatro ve hijyen eğitimi yapıyoruz. Bütün bunlar, Türkiye'deki öncü projeler. Ben insana hizmet edip sevgi üretmeyi seviyorum. 14 tane semt merkezinde kadınlara, gençlere ve çocuklara çok önemli destekler veriyoruz. Kadın veçocuklara yönelik olarak düzenlediğimiz geziler, aile yaşamlarında terapi etkisi yapmaya başladı.

Tarihi ve turistik gezilere katılan kadınların eşlerinden teşekkür mektupları, telefon ve mailler yağıyor" diye konuştu.

"VATANDAŞLARIN SAĞLIĞINA YATIRIM YAPTIK"
Vatandaşların sağlıklarıyla ilgili çeşitli taramalar gerçekleştirdiklerini ve seminerler düzenlediklerinin altını çizen Başkan Tartan, vatandaşların sağlıklarına yatırım yaptıklarını söyledi.

Belediyede 6 doktor, 1 sosyolog 1 biyolog, 1 kimyager, 3 sağlık memuru, 3 hemşire ve 1 laborant olduğunu belirten Tartan, bir hastane gibi hizmet verdiklerini söyledi.

"SPORDA BAŞARILIYIZ"
Başkan Tartan, Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nde sporcuların başarıdan başarıya koştuğunu, Avrupa'dan şampiyonluklar getirdiğini söyledi.

Tartan; jimnastik dalında sporcuların Türkiye ikincisi olduğunu, Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonası'nda birincilik alarak büyük gurur yaşadıklarını, satranç şampiyonasında 9 yaşındaki Defne Sade'nin Brezilya'dan dereceyle döndüğünü ve çeşitli branşlarda kazanılan madalya ve kupaların vitrinlerini süslediğini sözlerine ekledi

"EXPO HERKESİN ORTAK HEYECANI"
EXPO'nun İzmir'deki herkesin ortak heyecanı olduğunun altını çizen Başkan Tartan, "EXPO son 5-6 yılın en büyük projesi. Bu bir kişiye ya da bir kuruma mal edilemez. Bu ortak bir proje. Herkes elinden geleni yapıyor" dedi.

EXPO'da bir başarısızlık yaşandığını ve yeni dönemdeki adaylık sürecinde de bu başarısızlığı yaşayan ekibin yine aynı makamlarda yer aldığını söyleyen Tartan, "Dil bilmeyen insanları EXPO sözcüsü ilan ediyorlar. Önce bunların kiminle hangi dilde konuştuklarının iyi bilinmesi lazım; kentiçin neler yaptıklarını iyi sorgulamak lazım. Bence Balçova, Seferihisar ve Konak Belediye Başkanlarından birinin EXPO Komisyonu'nda yer alması gerekirdi" dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile