Konteynerde Yaşayan Aile Sıcak Yuvaya Kavuştu

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Kargapazarı köyünde yaklaşık iki yıldır bir konteynerde yaşayan 5 kişilik Çiftçi ailesi, Karlıova Kaymakamlığı ve Kimse Yok Mu Derneği’nin yardımlarıyla sıcak bir yuvaya kavuştu.

Kaymakam Selim Çomaklı’nın talimatıyla eve yerleştirilen aileye Kimse Yok Mu Derneği tarafından giyecek, mobilya, halı, battaniye yardımı yapıldı. Kimse Yok Mu Derneği Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şemsettin Çelik, yaptığı açıklamada, Karlıova ilçesine bağlı Kargapazarı köyünde iki yıldan bu yana konteynerde yaşam mücadelesi veren Çiftçi ailesinin Karlıova Kaymakamlığı tarafından kaloriferli bir eve yerleştirildiğini belirtti.

Kaymakam Selim Çomaklı’nın konuyla yakından ilgilenerek ailenin sorunlarını çözdüğünü belirten Çelik, dernek olarak kendilerinin de aileye giyecek, mobilya, halı, battaniye gibi yardımlar yaptıklarını dile getirdi. Salih ve Aycan Çiftçi çiftinin çocukları Yusuf Çiftçi (14), Mehmet Çiftçi (9) ve Robar Çiftçi’nin (7) ilçedeki okullara yerleştirildiği aktaran Çelik, aileye temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan gıda paketi verdiklerini ifade etti.

Şemsettin Çelik, kaymakamlıkla görüşerek ilçedeki 60 aileye de çeşitli yardımlar yaptıklarını dile getirdi.Erzurum’da bir baraj inşaat şantiyesinde bekçi olarak çalışan baba Salih Çiftçi, yapılan yardımlar için kaymakamlık ve derneğe teşekkür etti. Kış mevsiminin etkisini hala gösterdiği dönemde sıcak bir eve kavuştukları için mutlu olduklarını dile getiren Çiftçi, Kaymakam Selim Çomaklı, Çiftçi ailesini yerleştikleri evde ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Aileyi ev sahibi yapmak için çalışma başlatan Çomaklı, ailenin bundan sonra doğacak ihtiyaçları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na talimat verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile