Konya Büyüksehir'den 450 Bin Metreküplük Sel Kalkani

Konya Büyüksehir'den 450 Bin Metreküplük Sel Kalkani

Konya Büyüksehir Belediyesi KOSKI Genel Müdürlügü, sehirdeki taskin risklerini önlemek ve yasam kalitesini artirmak için yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Selçuklu ilçesi Akademi Mahallesi’nde yer alan Buzlukbasi Mevkii’nde, Meramsah Deresi üzerindeki su havzalarindan kaynaklanan taskin risklerine karsi önemli bir adim atildi.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, fiziki çalismalarin baslatildigi Buzlukbasi Taskin Koruma Tesisi Projesi ile Istanbul Yolu, Aliya Izzetbegoviç Caddesi, Ankara Yolu, Kosova, Bosna Hersek ve Büyükkayacik mahalleleri ile Havaalani, Lojistik Merkezi ve Organize Sanayi Bölgelerinde olusmasi muhtemel taskin risklerini kontrol altina almayi hedeflediklerini belirtti.

Baskan Altay, “Meramsah Deresi’nin su toplama havzasi olan Ardiçli, Buzlukbasi ve Kusaklama Kanali’ni 70 metre genisliginde, 14 metre yüksekliginde ve 140 metre uzunlugunda olmak üzere 450 bin metkreküp kapasiteli bir göletle birlestirerek, olasi sel felaketlerine karsi etkin bir koruma saglayacagiz. En kisa zamanda tamamlamayi hedefledigimiz projemizin sehrimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Baskan Altay, projenin tamamlanmasiyla birlikte, Konya’nin önemli ulasim ve sanayi bölgelerinde sel felaketleri önlenerek, bölgede güvenligin ve sürdürülebilirligin artirilacagina dikkat çekerek, Konya Büyüksehir Belediyesi KOSKI Genel Müdürlügü’nün yürüttügü bu çalismalarin, altyapinin korunmasina ve gelecekte yasanabilecek can ve mal kayiplarinin önlenmesine büyük katki sunacagini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile