Konya’da Tiyatro Festivali Başlıyor

Konya’da Tiyatro Festivali Başlıyor

Konya’da, Devlet Tiyatroları tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek, ‘Bin Nefes Bir Ses’ Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali 14 Nisan’da başlıyor.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Tomris Çetinel ile birlikte tiyatro sahnesinde düzenlenen basın toplantısında festival hakkında bilgi verdi. Bu yıl 5'incisi düzenlenecek festivalde katılımcılara Mevlana'nın hoşgörü ilkesinin yansıtılacağını ifade eden Doğan, öte yandan Türkçe’nin çeşitli lehçeleriyle tiyatro severlerle buluşacağını söyledi.

Doğan, Konya'da kültürel etkinliklerin sayısının oldukça fazla olduğuna değinerek, düzenlenen her sanat etkinliğinin Konya'nın değerlerini dünyaya tanıtmak için bir fırsat niteliğinde olduğunu vurguladı.

Festivalin, Mevlana'nın ''72 millet kendi sırrını bizden dinler. Biz tek perde ile yüzlerce ses çıkartan bir ney gibiyiz'' sözüyle örtüştüğünü açıklayan Doğan, ''Sadece Türkçe tiyatro yapan topluluklar, sadece Türkçe konuşan insanlar değil, Konya'dan dünyadaki bütün insanlara bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Bu mesajın kuvvetli ayaklarından biri de bu festivaldir” diye konuştu.

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Tomris Çetinel, 14-24 Nisan tarihleri arasından gerçekleşecek festivalde 10 ülkeden 14 eserin sahneleneceğini belirtti.

Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çatalköy Belediye Tiyatrosu, Bulgaristan, Doğu Kazakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Tataristan, Kırgizistan, Kosova, Başkurdistan’ın kendilerine özgü oyunlarını Konyalılara sahneleyeceğini kaydeden Çetinel, şehrin kültürel gelişimine katkı sağlamayı planladıklarını dile getirdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile