Konya'da trafik polisine saldırı: 1 şehit

Konya'da trafik polisine saldırı: 1 şehit

Konya'da radar uygulaması yapan trafik polisine saldırı düzenlendi, 1 polis şehit oldu.

Konya-Karaman karayolu Avdun Köyü yakınlarında radar uygulaması yapan Çumra Bölge Trafik Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ömer Durmaz (36), aracın yanında durup 2 el ateş eden ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Yoldan geçen bir otobüs sürücüsünün durumu görerek yaklaşık 100 metre ilerideki polis ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine giden polis, Durmaz'ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Ekiplerin olay yerinde yaptığı ilk incelemede, 42 A 6077 plakalı polis aracının ön camından 2 kurşunun girdiği belirlendi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, araçta tek başına görev yapan Ömer Durmaz'ın ölümüyle ilgili olarak, "Çok yönlü soruşturma sürüyor. Bir terör saldırısı olup olmadığı konusunda bir şey söylemek için çok erken" dedi.

Olayın tek görgü tanığı olan otobüs sürücüsü, "Yoldan geçerken kırmızı motosikletli kişi durup araca ateş açtı. Ben süratli olduğum için duramadım" diye konuştu.

Polis, kırmızı şapka giyip kırmızı sırt çantası taşıdığı belirtilen kırmızı motosikletli kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile