Konyaalti Belediyesi Kütüphanesi Kapilarini Yeniden Açti

Konyaalti Belediyesi Kütüphanesi Kapilarini Yeniden Açti

Pandemi tedbirleri kapsaminda bir süredir kapali olan Konyaalti Belediye Kütüphanesi, 20 bin kitap arsiviyle kapilarini yeniden kitapseverlere açti.

Konyaalti Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHIM) bünyesindeki Konyaalti Belediye Kütüphanesi, yaklasik 20 bin kitap arsiviyle vatandaslara hizmet veriyor. Pandemi döneminde bir süre kapali kalan kütüphane, normallesme dönemiyle birlikte yeniden hizmet vermeye basladi.

Covid-19 tedbirlerinin uygulandigi kütüphaneden faydalanmak isteyen vatandaslarin HES kodu sorgulamasi yapilarak ve atesleri ölçülerek kütüphaneye girisleri saglaniyor. Kütüphanenin oturma düzeni de sosyal mesafe kuralina uygun hale getirildi.

Dünya ve Türk klasiklerinin yani sira, tarih, psikoloji, ekonomi, siyaset, din ve çesitli arastirma konularinda zengin kitap arsiviyle hizmet veren kütüphaneden tüm vatandaslar faydalanabiliyor. Kütüphaneden, 20 gün içerisinde geri iade etme süresi sartiyla ücretsiz kitap alinabiliyor. Ayrica kitap okumak ve ders çalismak isteyen ögrenciler de Konyaalti Belediye Kütüphanesi’ni tercih ediyor.

24 saat açik

Kütüphane kültürüne ve okuma aliskanligina büyük önem verdigini açiklayan Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, “Kütüphanemiz, her zaman ögrenci ve yurttaslarimizin hizmetinde olacak. Pandemi nedeniyle bir süre kapali kalmasi bizleri de üzdü. Ama simdi tekrar yurttaslarimizin kullanimina açabildigimiz için mutluyum. Gelecek yillarda Konyaalti’na çok özel bir kütüphane kazandirmak gibi önemli bir projemiz var. Bu konuda çalismalarimiz sürüyor. 24 saat yasayan anit gibi bir kütüphane olacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile