Kore Turizm Organizasyonu (KTO), Kore'nin tanitimina yönelik çalismalarina salgin döneminde hiz kesmeden devam ederken, salgin sonrasi Türkiye'den 60 bin turisti agirlamayi bekliyor.
KTO'dan yapilan açiklamaya göre, Kore Cumhuriyeti tarafindan turizmi tesvik etmek amaciyla 1962 yilinda faaliyete geçirilen KTO, Uzak Dogu'nun önemli ülkelerinden Kore'nin tanitimina yönelik çalismalarina salgin döneminde de hiz kesmeden devam ediyor.
Kore Cumhuriyeti Istanbul Baskonsoloslugu bünyesinde 2012'den beri faaliyetlerini sürdüren Istanbul Ofisi de Kore ve Türkiye arasindaki turizm iliskilerini güçlendirebilmek amaciyla çalisiyor.
Açiklamada görüslerine yer verilen Kore Turizm Organizasyonu Istanbul Ofisi Direktörü Soyoung Park, Türkiye ve Kore arasindaki köklü diplomatik ve kültürel bagin kendileri için önemli bir motivasyon kaynagi olusturdugunu belirterek, sunlari kaydetti:
"KTO Istanbul Ofisi olarak Türkiye ve Kore arasinda turizm alanindaki iliskileri artirmak için araliksiz sekilde çalisiyoruz. Bulundugumuz bölgede Türkiye ile aralarinda Israil, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Hirvatistan gibi ülkelerin de yer aldigi toplam 20 ülkenin idari merkezi konumunda. Bölgenin merkez ofisinin Istanbul'da yer almasi, aslinda iki ülkenin arasindaki özel bagin bir isareti. Çünkü Kore Savasi sirasinda Türk askerlerinin bizlere sagladigi destek, Koreliler için Türkiye'ye karsi farkli bir duygusal bag olusturdu ve bu bag, bizler için çok önemli. Insanlara en güzel deneyimleri yasama imkani sunan turizm araciligiyla ise bu tarihsel ve kültürel baglarimizi daha da güçlendirmek istiyoruz."
- "Kore'den Türkiye'ye her yil ortalama 250 bin ziyaretçi geliyor"
Kore'den Türkiye'ye her yil ortalama 250 bin ziyaretçinin geldigini aktaran Park, "Kore'de ise yilda yaklasik 30 bine yakin Türkiyeli turisti agirliyoruz. Kore kültürünü Türkiye'ye daha fazla tanitarak Türkiye'den çok daha fazla sayida konugu ülkemizde agirlamayi istiyoruz. Pandemi sonrasinda bu kapsamda Türkiye'den ilk etapta 60 bin turisti Kore'ye çekebilmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.
Park, Kore'nin, tüm dünyada uluslararasi konferanslara ev sahipliginde dünyanin en önde gelen ikinci ülkesi oldugunu vurgulayarak, Türkiye'de bu anlamda da bilinirliklerini artirmak üzere çalistiklarini kaydetti.
Türkiye ve Kore Cumhuriyeti arasindaki vize muafiyeti anlasmasi çerçevesinde, iki ülke vatandaslarinin turistik amaçli seyahatlerinde 3 aya kadar vizeden muaf sekilde seyahat edebildigini hatirlatan Park, su degerlendirmelerde bulundu:
"Kovid-19 salginiyla mücadele stratejisini 'hizli ve ücretsiz test, kapsamli izleme teknolojisi ve ciddi vakalarin zorunlu izolasyonu' temellerine oturtan Güney Kore, salgini 20 gün gibi kisa bir sürede kontrol altina almayi basardi. Bu basarisini da sürdürmeye devam ediyor. Tüm dünyayi etkisi altina alan Kovid-19 salgini nedeniyle alinan tedbirler çerçevesinde vize muafiyeti 13 Nisan 2020'den itibaren geçici bir süreligine askiya alindi. Ancak sunu önemle ifade etmek isteriz ki bu, pandemiyle mücadele kapsaminda alinmis geçici bir uygulamadir ve salginin dünyada da hizini kaybetmesiyle birlikte normale dönecektir. Biz de KTO Istanbul Ofisi olarak, seyahat etmeyi özleyen ve bekleyen herkesi Kore'de agirlamak için sabirsizlaniyoruz. Daha önce de oldugu gibi, pandemi sonrasi için de Kore'nin tanitimina yönelik çalismalarimiza ara vermeden devam ediyoruz. Türkiye'den de tüm seyahatseverleri tarih, doga, kültür-sanat ve modern hayatin yeniliklerini bir arada sunan Kore'ye bekliyoruz."
Kore, Salgin Sonrasi Türk Seyahatseverleri Agirlamayi Bekliyor
Kore Turizm Organizasyonu Istanbul Ofisi Direktörü Soyoung Park: 'Kore kültürünü Türkiye'ye daha fazla tanitarak Türkiye'den çok daha fazla sayida konugu ülkemizde agirlamayi istiyoruz. Pandemi sonrasinda bu kapsamda Türkiye'den ilk etapta 60 bin turisti Kore'ye çekebilmeyi hedefliyoruz' 'Daha önce oldugu gibi, pandemi sonrasi için de Kore'nin tanitimina yönelik çalismalarimiza ara vermeden devam ediyoruz'