Korna Tartismasiyla Baslayip, Yol Verme Tartismasiyla Devam Eden Olayda Polis Memuruna Sorusturma

Korna Tartismasiyla Baslayip, Yol Verme Tartismasiyla Devam Eden Olayda Polis Memuruna Sorusturma

Hatay’da trafikte seyir halinde olan vatandas ve polis memuru arasinda yasanan tartisma sonrasi konuyla ilgili adli ve idari sorusturmanin baslatildigi ögrenildi.

Geçtigimiz Mart ayinda araciyla Antakya ilçesi Habibi Neccar kavsaginda seyahat eden Emre Akgül, sivil ekip araciyla trafikte ilerleyen polis memuruyla yol verme yüzünden tartisma yasadi. Anbean araç kamerasina yansiyan görüntülerde; Akgül ve polis memurunun kornaya basmayla baslayan tartismasinin yol verme süreciyle devam ettigi görüldü.

Akgül, polis memurunun ikazi üzerine aracini yol kenarinda duran baska bir polis grubunun yanina çekerek durdu ve ardindan polisin ’dur’ ihtarina uymadigi için kendisine trafik cezasi uygulandi. Yasananlar üzerine Akgül, trafigi tehlikeye sokacak hareketlerde bulunan polis memuru hakkinda sikayetçi oldu. Sikayet üzerine baslatilan adli ve idari islemlerin yapildigi ögrenildi.

Polis memuruyla arasinda yasananlari anlatan Emre Akgül, yasananlarin “Ben trafikte kendi seridimde seyir halindeyken karsi taraf plakasiz ve sinyalsiz bir sekilde benim önüme dogru hamle yapti. Ben de buna tepki olarak sadece kornaya bastim. Ardindan durarak bana karsi ’ne var, ne var’ diyerek benimle tartismak istedi. Yol vermeyecegimi belirterek devam ettim. Hiçbir sekilde polis oldugunu bilmiyordum, polis oldugunu belirten ibare yoktu. Polis oldugunu bilsem ben en basta yol verirdim. Tartismadan ötürü yanindaki arkadasi silah çekip arkamdan kosunca ben aslinda polisten kaçmadim, ileride gördügüm polis ekiplerinin yanina dogru kaçiyorum. Arkadas gelip polis oldugunu söyleyince olayin sokuyla derdimi anlatmaya çalistim. Gerekli yerlere müracaatlari yaptim. Umarim adalet yerini bulur. Olay tamamen kisiseldir, tüm polisleri baglayan bir durum yoktur” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile