Koruyucu Ulusan Ailesi Yüzde Elli Engelli Çocugu 8 Yildir Sevgi Ile Büyütüyor

Koruyucu Ulusan Ailesi Yüzde Elli Engelli Çocugu 8 Yildir Sevgi Ile Büyütüyor

Isparta’da yasayan Isa Serife Ulusan çifti 8 yil önce koruyucu ailesi olduklari yüzde elli engelli çocuklarini sevgiyle büyütüyor. 6 yil çocuk esirgeme yurdunda kalan koruyucu baba Isa Ulusan, “Ben de 6 yil çocuk esirgeme de kaldim. Evladimizla çok güzel hatiralar biriktirdik ve biriktirmeye devam edecegiz” dedi.

Isparta’da yasayan 2 çocuklu Isa Serife Ulusan ailesi koruyucu aileligini üstlendigi engelli çocugu sevgi ile büyütüyor. Engelli çocuga sadece bir ev degil, ayni zamanda sevgi dolu bir aile ortami da sunan Ulusan ailesi, gündelik ihtiyaçlari karsilarken her bir çocugun duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarina da özenle yaklasiyor. Aile ortaminda sevgiyle büyüyen çocuk, koruyucu ailesinin sefkatiyle hayata siki siki tutunuyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetlerde büyüyerek memur olan koruyucu baba Isa Ulusan, 2002 yilinda evlendigi Serife Uysal’la 2 çocuk sahibi olduktan sonra 8 yil önce koruyucu aile olmak istediklerini belirterek, “6 yil çocuk esirgeme de kaldim. Kurumun bizlere sagladigi imkanlar sayesinde ise yerlestik suan hala çalisiyorum. Koruyucu aile sürecimden bahsetmek gerekirse tabi bu olaylari en iyi bilenlerden birisi benim. Esimle evlendikten sonra bir aksam otururken koruyucu aile olmaya karar verdik. Müracaat ettik bir süre bekledikten sonra ailemize katildi.

8 yildir bizim yanimizda artik bizimle özdeslesti. Benim çevremdeki insanlar hepsi evladimizi taniyor, kendisinden çok memnunuz. Onunla çok güzel hatiralarimiz oldu ve olmaya da devam ediyor” dedi.

Koruyucu aile olmadan önce 2 kiz çocugu oldugunu belirten koruyucu baba, “2 çocugumun birisi üniversite, digeri ise lise ögrencisi. Onlar bu sürece ilk basta biraz tepki gösterdi ama sonradan bizden daha çok alistilar. Bizim bu karari verip de bu süreci ilerletmemiz çevremizden de iyi tepkiler gördük ayni zamanda. Bizim hayatimiz, bizim ailemiz bu yüzden dolayi biz kendi kararimizi kendimiz verdik. Kendi çocuklarimizdan ayirt etmeksizin hayatimiza devam ediyoruz” dedi.



"Esimde yurtta büyüdügü için koruyucu aile olmaya karar verdik"

Koruyucu anne Serife Ulusan ise çocuklugundan beri evlat edinme hayalinin oldugunu belirttigi konusmasinda “Esimle birlikte karar verdik ama evlat edinme sürecinden istekli olarak esime çok baski yaptim. Esimde yurtta büyüdügü için onunla birlikte karar verdik. Müracaat ettik ve bir süre bekledik. Kiz çocugu almak istemistik ilk basta ama erkek çocuk nasip oldu. Evladimiz büyüdükten ve kizlarimiz okulu bitirdikten sonra tekrardan koruyucu aile olmayi düsünüyoruz” dedi.

Konusmasinin devaminda koruyucu aile olmanin öneminden bahseden Serife anne “ Çocuklar aile sevgisine ihtiyaç duyuyorlar. Onlarin sicak bir yuva ve aile sevgisiyle büyümesi lazim. Koruyucu aile olmanin sorumluluklari var ama ben çevreme arkadaslarima tavsiye ediyorum” seklinde konustu.



"Masum bir çocuk ettigi bütün dualar kabul oluyor"

Koruyucu aile olduktan sonra hayatlarinda manevi olarak degisiklikler oldugunu söyleyen Serife Ulusan “Çok masum bir çocuk gerçekten ettigi bütün dualar kabul oluyor. Ablasi üniversite sinavina girecekti ablasina çok dua etmisti insallah ablam üniversite sinavini kazansin diye ablasi dis hekimligini kazandi. Bizlere de çok dua eder. Ablalariyla ilk basta biraz sikinti oldu ama daha sonra abla kardes olarak çok anlasmaya basladilar. Büyük kizim kardesi konusunda çok duygusal” dedi.



"Ailecek onu sevgimizle büyütüyoruz"

Evlat edindikleri çocugunun yüzde elli engelli olduguna deginen koruyucu anne ailecek sevgiyle büyüttüklerini belirterek “Koruyucu ailesi olduktan sonra davranislarinda farkliliklar fark ettik. Doktora gittigimiz zaman yüzde elli engeli oldugunu ögrendik. Zaman zaman zorluklar çektik ama psikiyatrik, rehabilitasyon destegiyle astik bütün engelleri. Suan yasitlariyla birlikte normal okula gitmeye basladi.

Ona o süreçte oyuncaklar aldik ama hiç ilgisini çekmedi, oynamak istemedi. Sonradan ögrendik elektrige, tadilat islerine çok merakli oldugunu. Bazen babasiyla birlikte ise gidiyor. Çok hevesli. Sosyal hizmetlerinde destegiyle biraz daha gayret gösterirsek insallah bu hedeflerimize ulasacagiz. Ailecek onu sevgimizle büyütüyoruz” seklinde konustu.

Koruyucu anne ogluyla birlikte genellikle bos zamanlarinda oyunlar oynayarak ve kitap okuyarak vakit geçirdiklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile