KOSGEP Eğitimi Sertifika Töreni Yapıldı

KOSGEP Eğitimi Sertifika Töreni Yapıldı

Sivas’ın Suşehri ilçesinde, Esnaf Odası Başkanlığı ve KOSGEP uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan 73 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, ilçede güzel şeylerin olduğunu söyleyerek, “Devlet ve sivil toplum kuruluşlarının güzel bir örneğini yaşıyoruz. İlçede güzel işler oluyor. Her ay güzel iş yerleri açılıyor. Bu da ilçe halkının dinamikliğini gösteriyor. Bu kursla 73 esnaf adayı olacağını önemsiyoruz. Dağıtılan bu belgeler raflarda kalmasın. Olabilecek engellerde bizler de yanınızdayız. Ustalık belgesi alınması konusunda sizlere her türlü desteği sağlamaya gayret göstereceğiz. Bundan önceki geçmiş yıllarda, devletin birçok teşvikleri suistimal edinildiğinde, Nasrettin Hoca misali, ‘Biz bu göle bir maya çaldık’. Bunun için bu 73 kardeşimizin de güzel işyerleri açarak, ilçeye güzel hizmet vereceklerini düşünüyorum. Bir yerin kalkınmasında ki en önemli faktör esnaflardır” dedi.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise, görev süresi içerisinde, yapılan tüm projelerde herkesin ortak görüşlerinin alındığını ifade ederek, “Bu çalışma ilçenin kalkınması için büyük adım oluyor. Bu gibi projelerin artmasını istiyoruz. Artık her şey belgeye dayanmaktadır. Projeye dayanmaktadır. Ortak paydamız Suşehri ise bu ortak paydamızdan herkes faydalanacaktır” ifadelerini kullandı. Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlik Başkanı Beşir Köksal ise, Suşehri’nin şanslı bir ilçe olduğunu dile getirerek, “Yetenekli bir belediye başkanınız ve çalışma özverisi olan bir kaymakamınız var. Özellikle sivil toplum örgütleriyle olan bir işbirliğiyle yapılan güzel çalışmaları takdire şayan bir ilçedir. Özellikle bu kardeşlerimizin ustalık belgelerini de alarak kısa sürede bu sıkıntılarının giderileceğini ümit ediyorum. Çünkü 5362 sayılı yasa gereği bir kişinin ustalık belgesi olması gerekiyor” diye konuştu.

Proje sahibi Suşehri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ramazan Ersin ise, 2005 yılından bu güne kadar Suşehri esnafları için en güzel çalışmaları yapmak için gayret gösterdiklerini ifade ederek, “Sertifikalarını alacak olan 73 kişinin amaçlarına ulaşacaklarını ümit ediyorum. Tüm esnaflarımızdan isteğimiz, odalarına sahip çıkmalarını ve esnaflarımızın arkamızda olması bizleri daha da güçlendireceğine inanıyorum. Bu gibi projeleri bundan sonrada artıracağımızı arzuluyorum” dedi.

KOSGEP Sivas Müdürü Hüsamettin Çay ise, faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından 73 kursiyerin sertifikaları, katılımcılar tarafından törenle verildi.

Törene, Akıncılar İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, ilçede bulunan siyasi ve sivil toplum örgütü başkanları ve kursiyerler katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile