KOSKI Cografi Bilgi Sistemi Tescillendi

Türkiye'nin yerli ve milli cografi bilgi sistemlerinden KOSKI Cografi Bilgi Sistemi (KOSKICBS), Türk Marka ve Patent Kurumu tarafindan tescillendi.

KOSKI'den yapilan yazili açiklamaya göre, Konya Büyüksehir Belediyesi KOSKI Genel Müdürlügü, KOSKICBS ile Çeltik'ten Taskent'e, Hüyük'ten Halkapinar'a kadar yaklasik 40 bin kilometre alanda, 36 milyon metre uzunlugundaki 6 farkli su sebekesini ve 3 binden fazla üst yapi tesisini sorunsuz sekilde kontrol edebiliyor.

Açiklamada ifadesine yer verilen Konya Büyüksehir Belediyesi KOSKI Genel Müdürü Ahmet Demir, teknolojinin katlanan bir hizla ilerledigi dünyada Türkiye'nin en büyük cografyasina sahip Konya'nin da bu degisime ayak uydurdugunu belirtti.

Demir, ayni zamanda bir Akilli Sehir uygulamasi olan KOSKICBS için Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan marka tescil belgesi verilmesinin mutluluk verici oldugunu vurguladi.

KOSKICBS ile birçok islemin kolaylastigina dikkati çeken Demir, sunlari kaydetti:

"Sistem sayesinde yapilacak her bir uygulama ve operasyonun maliyeti düsüyor, eldeki verinin kalitesi, dogrulugu ve güvenirligi yükseliyor. Bunun yani sira is tekrarlari önleniyor, verilere erisim hizi artiyor. Kurum içi ve kurum disi kullanicilarin ayni veriye ulasmasi saglaniyor. Sistemin gelistirilmesi ve genisletilmesi tek elden kontrol edilebiliyor. Ayni anda birden çok türde veriye de ulasilabiliyor."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile