Köylünün Imece Usulü Gerçeklestirdigi Iftar Yemegi Gelenegi Devam Ediyor

Köylünün Imece Usulü Gerçeklestirdigi Iftar Yemegi Gelenegi Devam Ediyor

Burdur’un Gölhisar’a ilçesine bagli Uylupinar köyünde bir Ramazan gelenegi olan iftar programlari bu yilda Ramazan boyunca araliksiz devam ediyor. Günlük 250-300 kisi için hazirlanan yemekler hem köy halkiyla birlikte yenilirken ayni zamanda köy disindan gelen misafirlere de ikram ediliyor.

Geçtigimiz yillarda pandemi nedeniyle ara verilen köylünün imecesi ile gerçeklestirilen Ramazan Iftar programlari bu yil kaldigi yerden devam ediyor. Iftara bir saat kala köy camisinin avlusuna toplanmaya baslayan köy halki imece usulü iftar sofralarini beraber kuruyorlar. Günlük 250-300 kisi için hazirlanan yemekler hem köy halkiyla birlikte yenilirken ayni zamanda köy disindan gelen misafirlere de ikram ediliyor. Köyde kurulan iftar çadirina gelemeyen hasta ve yaslilarin evlerine gönderilen yemekler tüm köylünün katkilariyla hazirlaniyor.

"Burada günlük yaklasik 250-300 kisilik iftar sofrasi kuruyoruz"

Muhtar Mehmet Yildiz, “Bir dönem salgin hastalik nedeniyle ara verdigimiz iftar soframizi bu yil kurmanin mutlulugunu yasiyoruz. Mübarek Ramazan ayinda tüm köy birlikte iftar yapmak bizleri oldukça memnun ve mutlu ediyor. Diger taraftan gerek civar köylerden gerekse ilçe merkezinden çesitli günlerde gelen misafirlerimizi de agirlamak bizlere ayri bir mutluluk veriyor. Burada günlük yaklasik 250-300 kisilik iftar sofrasi kuruyoruz. Isteyen herkes köyümüze gelerek bizlere katilabilir. Paylasma ayi Ramazan’da soframizi genisletmek bizleri ve köy ahalisini mutlu edecektir. Ben bu vesile ile bu birlik ve beraberlik ortaminin olusmasinda katkisi olan 7’den 70’e tüm köy halkimiza ve hayirseverlerimize tesekkür etmek istiyorum. Allah tutulan oruçlarimizi kabul eylesin” dedi.

Diger taraftan, iftar öncesi demlenen çaylar ise yemekten sonra gelenlere çocuklar ve köyün gençleri tarafindan ikram ediliyor. El birlik kurulan iftar sofrasi yine elbirligi ile toplaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile