KTO'da Mustafa Nevzat Hamurkar Toplanti Salonu Açildi

KTO'da Mustafa Nevzat Hamurkar Toplanti Salonu Açildi

Kayseri Ticaret Odasi’nda (KTO) eski baskanlardan Mustafa Nevzat Hamurkar’in ismini tasidigi toplanti salonu açildi.

KTO’da düzenlenen açilis töreninde konusan Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy; "Sehrimizin gelisimine önemli kaktilar sunan eski baskanlarimizi unutmamak ve unutturmamak için çalismalarimizi sürdürüyoruz.

Bizler hem ‘marifetin iltifata tabi’ olduguna inandigimiz için hem de ahde vefamizi göstermek amaciyla içerisinde bulundugumuz bu toplanti salonunun ismini Yönetim Kurulumuz tarafindan alinan karar ile ‘Mustafa Nevzat Özhamurkar Toplanti Salonu’ olarak degistirmeye karar verdik. Kiymetli büyügümüz ve ayni zamanda Yüksek Istisare Kurulu Üyemiz Mustafa Nevzat Özhamurkar bizler için çok degerli bir isim. 1983 - 1992 yillari arasinda Odamiz Yönetim Kurulu Baskanligi, TOBB Yönetim Kurulu Üyeligi ve Baskan Vekilligi yapmis su anki Odamizin mevcut hizmet binamizin arsasinin alinmasinda büyük emekleri olan, daha sayamadigim birçok kurumda baskanlik ve yönetim kurulu üyeligi görevlerinde bulunmus, son olarak ta Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mütevelli Heyet Baskanligi görevini yürütmüs olan, büyügüm Mustafa Nevzat Özhamurkar’in özellikle bendeki yeri de çok farkli. Yapacagim islerde akil danistigim, sohbetinden çok keyif aldigim degerli bir büyügüm. Bunu zaman zaman yaptigim toplantilarda da örnekler vererek dile getiriyorum. Rabbim kendine saglikli uzun ömürler versin. Bu toplanti salonumuza degerli büyügümüzün; ’Ortaklikta, içiniz bozulmazsa isiniz bozulmaz’, ’Ok gibi dogru olursan, hedefe varirsin. Yay gibi egri olursan elde kalirsin’, ’Rezil kardan, serefli zarar iyidir’ gibi özlü sözlerini herkese örnek olmasi, rehber olmasi açisindan duvarlara yazdirdik. Bizler; Kayseri Ticaret Odasi Yönetimi olarak, eski baskanlarimizin adini her daim yasatacagiz. Bizler de burada emanetçiyiz. Sivil toplum kuruluslarinda çalismak kendi isletmenizde çalismaktan daha farkli bir pozisyonu gerektiriyor. Yeri geliyor, Ailenizi ve isinizi unutuyorsunuz. Kendi derdiniz ile degil baskasinin derdini kendi derdiniz sayarak çözmek için gayret ediyorsunuz" dedi.

Mustafa Nevzat Hamurkar ise konusmasinda, karari alanlara tesekkürlerini ileterek; "Bu salona ismimin verilmesi onur vesilesi oldu. Insallah burada vatana, millete hayirli toplantilar olur" ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan kesilen kurdele ile toplanti salonunun açilisi yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile