Dünya Ekonomik Forumu'nun 2009-2010 yılı Bilgi Ağının Hazır Olma Endeksi sıralamasında Türkiye 69. sırada yer aldı.
Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan 2009-2010 yılına ilişkin "Küresel Enformasyon Teknoloji Raporu" yayımlandı.
Raporda yer alan ve 133 ülkenin yer aldığı Bilgi Ağının Hazır Olma Endeksi sıralamasında İsveç ilk sırada yer alırken bu ülkeyi Singapur, Danimarka, İsviçre, ABD, Finlandiya, Kanada, Hong Kong, Hollanda ve Norveç izledi.
Sıralamada, Endonezya ve Kazakistan'ın ardından Türkiye 69. sırada yer alırken, Türkiye'yi Mısır, Bulgaristan ve Sri-lanka takip etti. 133 ülkenin yer aldığı sıralamada Bolivya ve Zimbabve'nin ardından Çad son sırada yer aldı.
Rapora göre, her 100 kişiye düşen mobil telefon abone sayısı sıralamasında Türkiye, Kolombiya ve Güney Afrika'nın ardından 70. sırada yer alırken Türkiye'yi Şili, ABD, Japonya izledi. Mobil telefon abone sayısı sıralamasında ilk beş ülke, Birleşik Arap Emirlikleri, Estonya, Bahreyn, Hong Kong ve Barbados oldu.
Her 100 kişiye düşen internet kullanıcı Türkiye, Bulgaristan ve Bosna Hersek'in ardından 51. sırada yer alırken, Türkiye'yi Kuveyt, Katar ve Sırbistan izledi. Endeks sıralamasında İzlanda ilk sırada yer alırken bu ülkeyi İsveç, Hollanda, Danimarka ve Finlandiya izledi.
Yine her 100 kişiye düşen genişbant internet kullanıcıları sıralamasında Barbados ilk sırada yer alırken bu ülkeyi İsveç, Danimarka, Hollanda, İsviçre takip etti. Katar ve Arjantin'in ardından Türkiye 50. sırada yer alırken Türkiye'yi Uruguay, Maritus, Meksika ve Rusya izledi.
133 ülke arasında her 100 kişiye düşen kişisel bilgisayar sıralamasında Türkiye, Bosna Hersek ve Bostwana'nın ardından 80. sırada yer aldı. Sıralamada Türkiye'nin ardından El Salvador, Fas ve Çin yer alırken kişisel bilgisayar sıralamasında ilk 5 ülke sırasıyla İsviçre, Kanada, Hollanda, İsveç ve Tayvan'dan oluştu.
Küresel Enformasyon Teknoloji Raporu
133 ülkenin yer aldığı Bilgi Ağının Hazır Olma Endeksi sıralamasında İsveç ilk sırada yer aldı. Peki ya Türkiye teknolojinin neresinde? İşte çarpıcı sıralama.