Kursu Bitiren Kızlar Kaymakam Sınavında

Kursu Bitiren Kızlar Kaymakam Sınavında

Van'ın Edremit İlçe Kaymakamı Nurullah Ertaş, okumu yazma kursunu bitiren kızları teker teker okuturken, öğrendiklerini unutmamaları için bulundukları muhitteki kütüphanelere üye olmalarını istedi.

Hilmi Irak İlköğretim Okulu'nda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan 2. Kademe Okuma Yazma Kursu'nda başarılı olan kızlar, düzenlenen törende Edremit Kaymakamı Nurullah Ertaş tarafından sertifikaları verilerek çeyrek altınla, kitap ve kırtasiye ile ödüllendirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkerim Taz, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tahsin Sönmez ve Okul Müdürü Beşir Çalışkan'ın da katıldığı törende konuşan Edremit Kaymakamı Nurullah Ertaş, kursiyerleri teker teker sözlü yaparak okumanın önemini anlatı. Okumak isteyen herkese eğitim desteği sözü veren Kaymakam Ertaş, "Bundan sonraki hayatınızda başarılı olmak için kursu bitirdikten sonra öğrendiklerinizin kalıcı olması ve kendinizi geliştirmek için mutlakla okumaya devam etmek zorundasınız. Günlük hayatta önünüze çıkabilecek problemleri rahatlıkla aşabilmeniz, kendinize karşı öz güveninizi artırabilmeniz için okuma alışkanlığını mutlaka geliştirmelisiniz" dedi.
Okuma yazma kurslarının kursiyere sadece sertifika vermekle bitmeyeceğini de belirten Kaymakam Nurullah Ertaş, kursiyerlerin bağlı bulundukları muhitlerdeki eğitim kurumları ile ilişkilerini kesmemelerini, mutlaka kütüphanelere üye olmalarını istedi. Ertaş, kursiyerin okumayı öğrendikten sonra yılda kaç kitap okuduğunu mutlaka öğrenmek gerektiğini belirterek bunun takibinin de kurumlar tarafından yapılması talimatını verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile