Kuru Otlarin Oldugu Bölüme Sigarasini Atan Sürücüye Sanatçi Yildirim Yildizdogan Müdahale Etti

Kuru Otlarin Oldugu Bölüme Sigarasini Atan Sürücüye Sanatçi Yildirim Yildizdogan Müdahale Etti

Otobanda seyir halinde giden araçtan yanan sigara atildigini gören THM Sanatçisi Yildirim Yildizdogan otomobilini durdurup öndeki araca kosarak önce duyarsiz sürücüye tepki gösterdi, ardindan da yanan sigarayi söndürdü.

Manisa’nin Kirkagaç ilçesine sünnet töreninde sahne almak için giden sanatçi, ülkenin dört bir yerinde meydana gelen orman yanginlari oldugunu söylerken, “Artik saga sola yanan sigara atma cahilligine bir dur demek lazim” dedi.



Uyardigi sürücünün kendisine "Burasi otoban ne olacak ki" demesi üzerine sok olan Yildizdogan, o bölgede 7 kez yangin çiktigina bizzat tanik oldugunu belirtti.

IHA muhabirine konusan taninmis sanatçi Yildirim Yildizdogan “Manisa-Kirkagaç’a bir arkadasimin sünnet cemiyetine giderken karsilasmis oldugum bir manzaraydi. Tepkisiz kalamadim. Maalesef memleketimizin bu günlerde asiri derecede hassas olmasi gerekirken, böyle bir görüntü karsisinda sessiz kalamadim. Vatandasi uyardim ’Memleketin her tarafi atesler içerisindeyken böyle cayir cayir yaniyorken, sigarayi böyle bilinçsiz bir sekilde yola atmaniz ne kadar dogru’ dedim. O da bana ’burasi otoban ne olacak ki bir sey olmaz’ diye cevap verdi. Halbuki ben o güzergahta yaz basindan beri 7 ayri yerde meydana gelen yangini söndürmek için insanlarin ne kadar canhiras bir sekilde çalistiklarina bire bir sahit olan birisiyim. Birilerinin tepki göstermesi gerekiyor. Artik bu cehalet bile bile yakmak kadar tehlikeli bir hale büründü. Toplum nazarinda bu tip seylerin normallesmemesi gerekiyor. Yani bu kadar rahat bir sekilde sigara izmaritini kuru otlarin üzerine normal bir sekilde insanlarin atamamasi gerekiyor. Böyle böyle toplum olarak düzelecegiz diye ümit ediyorum ama insanlarda elinden geldigince birilerini uyarma görevini de yerine getirmesi lazim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile