Kuşadası'nda Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kuşadası'nda törenlerle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kuşadası'nda törenlerle kutlandı. Kutlamalar, kaymakamlıkta tebriklerin kabulü ile başladı. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen tebrikleri kabul etti. Özer Türk Stadı'nda gerçekleştirilen törenlere saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edildi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Garnizon Komutanı Murat Biçer ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün öğrenciler ve halkın bayramını kutladı.
Kaymakam Mustafa Esen, Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli olan 29 Ekim tarihinin önemini vurgulayarak elde edilen bu kazanımların sonsuza dek korunacağını söyledi. Kuşadası Belediyesi'nin binlerce bayrak dağıttığı Özer Türk Stadyumu'ndaki törenler şiirlerin okunması, efelerin zeybek gösterisi ve çeşitli okulların folklor gösterilerinin ardından resmi geçit töreniyle sona erdi.
Kuşadası'nda Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gün boyu ve akşam yapılacak etkinliklerle devam edecek. Saat 14.00'de Güvercinada bağlantı yolunda ücretsiz tekne turu düzenlenecek. Saat 17.00'de Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde "Deniz ve İnsan" konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak. Saat 18.30'da Kervansaray'da kokteyl verilecek. Saat 19.30'da ise Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirilecek.
Kuşadası'ndaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Saat 20.00'de Atatürk Meydanı'nda Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenecek Cumhuriyet Şenliği ile devam edecek. Havai fişek, ses ve ışık gösterilerinin yapılacağı Cumhuriyet Şenliği'nde ünlü sanatçı Leman Sam sahne alacak. Ünlü sanatçı, ücretsiz halk konserinde hayranlarıyla buluşurken, gösteriler gece saat 24.00'e kadar devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile