'Kusluk Vakti' Temali Resim Sergisi

'Kusluk Vakti' Temali Resim Sergisi

Ressam Orhan Zafer’in, SANKO Sanat Galerisi’nde 5 Nisan 2024’te açtigi “Kusluk Vakti” temali resim sergisi devam ediyor.

Renklerin, ressamlarin konusma dili ve alfabesi oldugundan dolayi isiga ihtiyaç duyduklarini belirten Orhan Zafer, “Isik; dis dünyamizdaki renkleri görünür yaparken enerjisi ile bize yeni yolculuklar yapma gücü verir. Bu yolculuklardaki kisa süreli molalar, sanatçilarin kisisel sergileridir” dedi.

Son dönem eserlerini sanatseverlere sunarken kendisinin de bir izleyici rolü üstlendigini anlatan Zafer, “Bu isigin pesindeki yolculuklarin degerlendirilmesi adina çok heyecanli bir süreçtir” ifadelerini kullandi.

12’nci kisisel sergisine Gaziantepli sanatseverlerin gösterdigi ilgiden duydugu memnuniyeti getiren Zafer, “Eserlerime ev sahipligi yapan SANKO Sanat Galerisi’ne tesekkür ediyorum” diye konustu.

Orhan Zafer’in 24 eserinin yer aldigi “Kusluk Vakti” temali resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 3 Mayis 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasinda ziyaret edilebilecek.

Orhan Zafer, 1971 yilinda Trabzon’da dogdu. 19 Mayis Üniversitesi Egitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Resim çalismalari yani sira, karikatür ve fotograf sanatiyla ilgilenmektedir. Çorum Alaca, Viyana (Avusturya), Antalya Kalkan, Ankara, Bodrum, Helikon Museum’s Gallery (Macaristan), KKTC ve Adana’da 11 kisisel, birçok karma sergi ve organizasyona katilan sanatçi, katildigi yarismalarda uluslararasi, ulusal ve özel olmak üzere 13 ödül aldi. Birçok ulusal düzeyde sergi organizasyonu gerçeklestiren Zafer, ayni zamanda ulusal ve uluslararasi çok sayida yarisma jürisinde görev almistir. Türkiye Karikatürcüler Dernegi, Birlesmis Ressamlar ve Heykeltiraslar Birligi ve Karadeniz Plastik Sanatlar Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi olan sanatçinin eserleri birçok kez müzayede yer almis ve önemli resmi ve özel müzelere eserleri kabul edilmistir. Ilk kez Türkiye’de uygulanan “kisi adina özel galeri” projesi kapsaminda Ankara RC Galeri Bilkent Sanat Sokaginda “Orhan Zafer Galeri” adina özel galeri açilmistir. Sanatsal özel bir boya markasi ‘ozblue-ozmavi’ ismiyle sanatçinin en fazla kullandigi mavi rengi tescilleyerek 2015 yilinda üreterek piyasaya sundu. Ordu Güzel Sanatlar Lisesi’nde uzman sanat egitimcisi ve resim bölüm baskani olarak meslegini sürdüren sanatçi, sanatsal çalismalarina “Atölye Mavi” isimli atölyesinde devam etmektedir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile