Kütahya İl Özel İdaresi’nce 940 bin 100 TL’ye alınan 7 adet kanal kazıcının Aslanapa, Çavdarhisar, Domaniç, Dumlupınar, Emet, Pazarlar ve Simav ilçelerinde kullanılmak üzere ve Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce 84 köy muhtarlığının hizmetlerinde kullanmak üzere 441 bin TL’ye alınan yangın su tankerleri teslim edildi.
Törende konuşan Vali Şerif Yılmaz, "İş makinalarının dışında, özellikle bütün köylerimizde bulunmasını istediğimiz yangında kullanabileceğimiz, içme suyunda kullanabileceğimiz, köyün içerisinde tozun kalkmaması için kullanılabileceğimiz, yani çok amaçlı kullanmak için su tankeri alalım istedik. Aşağı yukarı İlçelerimizdeki köylerimizde bu eksikliği gidermeye çalıştık. Bugün itibariyle merkez ilçede su tankeri olmayan köyümüz kalmadı. Özellikle geçen sene su sıkıntısı çeken köylerimize öncelik verdik.Bunun dışında söylemekte yarar var; bütün köylerimizin çöplerini topluyoruz. Bütün köylerimize çöp konteynırları dağıttık. Yine bunun dışında bütün köylerimize oturma bankları gönderdik. Yangın hidrantları verdik. Hidrantların yerlerine monte edilmesi gerekiyor. Çünkü yangın esnasında en kısa süre içerisinde su desteğinin sağlanması gerekmektedir.İş Makinalarıyla ilgili hem Büyüksaka’ya, hem Gediz Abide’ye Asfalt Plenti kurduk. Bu Asfalt Plentleri köy yollarımızı, öncelikle grup yollardan başlamak üzere sıcak asfalta başlayacağız. Onun için bunu kendimiz yapalım, maliyeti düşürelim istedik. Bu plentlerin ihalesi yapıldı, 15 güne kadar Büyüksakadaki bitiyor. Bizim buradan eski çıkan Asfat Plentini de Emet’e kuracağız. Yani böylelikle bizim ulaşımda kısa süre içerisinde sıcak asfaltı kendi teknik şartlarına uygun bir şekilde, rahatlıkla kullanılacak şekilde, en yakın mesafeye ulaştırmış olacağız. Bunu sadece kendimiz kullanmayacağız, Belediyelerimizin ihtiyaçları varsa, Belediyelerimizde kullanacak. Karayollarının ihtiyacı varsa Karayolları kullanacak. Yani bütün kamu kurum ve kuruluşları, makine parkımızdan istifade edebilecek.İçme suyu ile ilgilide birkaç hususu belirtmekte yarar var: İçme suyu köydeki yaşayan nüfusa göre esas alınıp ona göre planlanıyor, mevcut kaynaklarda ona göre tedarik edilip içme suyu köye veriliyor. Bende köylü çocuğuyum, köylerde bahçe işi başlayınca şebekeden bahçe sulanıyor. O zaman yetersiz kalınıyor. Burada muhtarlarımızın bu işi yönetmesi lazım, yoksa içme suyunda genel itibariyle bakıldığında çok fazla sıkıntı yok. Sadece Maden olan bölgelerde içme suyu değerlerinde bir takım sıkıntılar oluyor" ifadelerini kullandı. (EFE)
Kütahya'ya 7 Kanal Kazıcı Ve 84 Yangın Su Tankeri Daha
Kütahya İl Özel İdaresince alınan 7 adet kanal kazıcının ilçelere ve KÖYDES tarafından alınan 84 adet yangın su tankerinin köylere teslim töreni, Vali Şerif Yılmaz, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ve protokol mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.