Kutsal Topraklara Giden Hacı Adayları Dönüyor

Kutsal Topraklara Giden Hacı Adayları Dönüyor

Van'da, Diyanet İşleri Başkanlığı kanalı ile bu yıl kutsal topraklara giden hacılar kafileler halinde dönmeye devam ediyor.

Dün gece dönen ilk kafilenin ardından Van İl Müftü Yardımcısı Cüneyt Kulaz başkanlığında 6 Kasım 2010 Cumartesi günü kutsal topraklara giden 127 hacı da Van'a döndü. Kafile, Van Ferit Melen Havaalanı'nda, Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği, müftülük personeli ve hacı yakınları tarafından karşılandı. Polis, uçaktan inen hacıları şeker ve kolonya ile karşılarken, yaşlı hacıların da çantalarının taşımada yardımcı oldu.
İHA Muhabirine açıklamada bulunan Kafile Başkanı Müftü Yardımcısı Cüneyt Kulaz, kutsal topraklara Vanlı hacıları götürdüklerini ve bugün ise geri geldiklerini söyledi. Kulaz, "Hamd olsun güzel bir vazife ifa ettik. Tabii ki mukadderat, Muradiyeli bir hacımız vefat ettiği için onu orada defnettik. Geri kalan diğer hacılarımızı sağ selim Van'a getirdik. Cenabı hak gitmeyenlere nasip eder inşallah" dedi.
Hacılar içeride bagajlarını almak için beklerden, dışarıda ise uzun süre yakınlarını görmeyenler sabırsızlıkla bekledi. Karşılama sırasında ise duygu dolu anlar yaşandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile