Ögrenciler tarafindan hazirlanan 10 bin 577 tez ve üniversite dergilerinde yayinlanan 8 binden fazla makalenin dâhil oldugu BUÜ açik erisim sistemi, son 5 ayda 1 milyon ferdî kullaniciya hizmet verdi. 2021 yili itibariyle Google Analytics’te de dizinlenen sistem, dünyanin her yerinden akademisyen ve ögrencilere hizmet vermeye devam ediyor. BUÜ’de gerçeklestirilen akademik çalismalari koruma altina almak ve bunlari ücretsiz olarak bütün dünyayla paylasmak için uluslararasi standartlarda açik erisim sistemi kurduklarini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, bu çalisma sayesinde dünyanin her yerinden arastirmacilarin üniversitede yapilan arastirmalara ücretsiz bir sekilde erisebilecegini vurguladi.
Üniversite bünyesinde yapilmis olan 10.577 tez ve üniversite dergilerinde yayinlanan 8 binden fazla makalenin veri girislerini uluslararasi veri standardi olan Dublin Core formatina göre açik erisim sistemine yüklediklerini açiklayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, “Bu makalelerin 2 bin 300 adedi ise uluslararasi arsiv standartlarina göre dijitallestirilerek Sisteme dâhil edildi. Makaleler, dünyada su anda sadece Bursa Uludag Üniversitesi açik erisim sisteminde bulunuyor.2021 yilindan itibaren Google Analyticsde de dizinlenen sistemimiz, son bes ayda dünyanin farkli yerlerinden yaklasik 1 milyon kullanici tarafindan ziyaret edildi. Bu önemli basarida emegi geçen tüm akademik ve idari personelimize tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.
Kütüphane Açik Erisim Sistemi 1 Milyon Kullaniciya Ulasti
Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanligi tarafindan 2019 Haziran ayinda ücretsiz olarak hizmete sunulan açik erisim sistemi, 1 milyon kullanici sinirini asti.