LC Waikiki, Hatay Sörf Merkezi Ile Gençlere Destek Oluyor

LC Waikiki, Hatay Sörf Merkezi Ile Gençlere Destek Oluyor

Insana ve topluma fayda saglayacak projeler üretmeyi sorumlulugu olarak gören LC Waikiki, gençlerin sosyallesmesine, özgüven kazanmasina olanak taniyacak Hatay Sörf Merkezi projesinin ana sponsorlugunu üstlendi.



Sosyal sorumluluk projelerinde yer almayi temel degerleri arasinda konumlayan LC Waikiki, Hatay Samandag bölgesinde gençlerin sosyallesmesine, özgüven kazanmasina ve yeni yetkinliklere sahip olmasina olanak taniyacak Hatay Sörf Merkezi projesinin ana sponsorlugunu üstlendi. Hatay Sörf Merkezi, deprem sonrasi bölgede olanaklarin azalmasindan dolayi sosyallesme imkanlarindan mahrum kalan gençlere yeni bir motivasyon kazandirmayi amaçliyor. Merkez ile ayni zamanda gençlere, eglenebilecekleri ve özgüven kazanabilecekleri yeni bir ugras alani olusturuluyor. Sörf ile gençleri denizin iyilestirici gücü ile bulusturan proje hedefleri arasinda bölgeye sörf odakli bir turizm alani kazandirmak ve yeni bir ekonomik imkan olusturmak da bulunuyor.

Bugünün ögrencileri, yarinin sörf egitmenleri olacak

Hatay Sörf Merkezi, 16 yas altindaki ögrencilere 3 asamali ücretsiz bir egitim programi sunuyor. 1000 ögrenci ile 1. seviye temel sörf egitimlerine baslanirken bu seviyede ilerleme kaydeden ve istekli olan ögrenciler, 2. seviye egitim programi ile sörf yeteneklerini gelistirecek. 2. seviye egitim programindan seçilen ögrenciler ise 3. seviye Sörf Liderlik Egitimi’ne baslamaya hak kazanarak kis aylarinda da egitimlerine devam edecek. Sürdürülebilir bir proje olan Hatay Sörf Merkezi kapsaminda, tüm sene boyunca ileri seviye sörf egitimlerinden geçen 20 genç, gelecek yaz baslayacak yeni dönemde akranlarina sörf egitmenligi yapacak.

“Topluma deger olusturmayi önceliklendiriyoruz”

LC Waikiki Müsteri Içgörüleri ve Pazarlama Iletisiminden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Sinem Akgül Yilmaz su degerlendirmede bulundu: “LC Waikiki, ‘Iyi Giyinmek Herkesin Hakki’ misyonu ile hareket eden bir marka. Faaliyetlerimizin yani sira topluma deger olusturmak en çok önem verdigimiz konularin basinda geliyor. Yasadigimiz deprem felaketinde de bu bakis açisiyla hareket ettik. Bölge halkina destek olmak ve yaralarini sarmak için barinma basta olmak üzere giyinme, okul tadilatlari ve egitim bursu yardimlarimizi ulastirdik. Bunun yaninda deprem sonrasinda bölgedeki çocuklara ve yetiskinliklere çesitli projelerle ulasilmakla birlikte, sahada yapilan çalismalarda gençlerin es geçildigine dair geri dönüsler aldik. Ana sponsoru olmaktan gurur duydugumuz bu projeyle bölgedeki gençlere ulasmak, onlara dokunmak istiyoruz. Sörfü tercih etmemizin sebeplerinden biri Samandag’in sörf sporuna çok uygun olmasi. Bununla beraber su sporlarinin ve özellikle sörfün rehabilite edici bir etkisi var. Bu da özellikle deprem gibi afetlerde gençlerin sosyal yasama uyum saglamalarina katki sagliyor. Gençleri bu sporla tanistirarak rehabilitasyon süreçlerine destek olmayi, uzun vadede yeni sporcular ve sörf egitmenleri yetistirmeye katki saglamayi amaçliyoruz.”

“Samandag, dalga sörfü turizminin lokomotifi olacak”

Hatay Sörf Merkezi’nin kurucusu ve egitmeni Deniz Toprak, egitimlerin kis boyu devam edecegini ve gelecek yilin Haziran ayinda 2025 grubu için çalismalarin baslayacagini söyledi.

Toprak, sözlerine su sekilde devam etti: “Bu projeyi çocuklari, gençleri sörfle tanistirmak için önemli bir baslangiç olarak düsünebiliriz. Proje kapsaminda 11 bin gencimize mahalle toplantilari, sosyal medya, okullar araciligiyla ulastik. Baslangiç seviyesi egitimleri için öngördügümüz 1000 kisilik kontenjani dolduruyoruz. Projede ilk asamada 1.000 gencimize ulasmak, 20 gencimizi ise ileri asama egitimlere dahil etmek istiyoruz. Projede gelecek sene hedefimiz ise 2.000 gence ulasmak. Böylelikle iki senede toplam 3000 gencimizi sörfle tanistirmak istiyoruz. Ana sponsorumuz LC Waikiki’nin yani sira Hayata Destek ve farkli STK is birlikleriyle devam edecek projenin, bölgeye sörf odakli kalici bir turizm alani kazandirmasi da söz konusu. Sörfle ilgilenen ciddi bir kesim var. Çok daha sürdürülebilir, otantik deneyim pesinde olan bu kitleyi hedef alacak sörf odakli turizm alani bölge için sürdürülebilir bir alternatif olusturuyor. Türkiye’nin en uzun yaz mevsiminin, en sicak denizinin ve en uzun baslangiç seviye dalga periyodunun oldugu deniz Samandag. Buranin dalga sörfü turizminin lokomotifi olmasini, Hatay Sörf Merkezi’nde yetisen genç sörfçülerimizin, bölgenin sörf odakli turizm dönüsümüne liderlik etmesini amaçliyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile