Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Abdulcelil: 'uzlaşma, Tahammül ve Tolerans Zamanı'

Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Abdulcelil: "uzlaşma, Tahammül ve Tolerans Zamanı"

Libya Ulusal Geçiş Konseyi başkanı Mustafa Abdulcelil, Libyalılara, hukukun üstünlüğüne saygı duyarak ve barış içinde yaşamaları yönünde çağrıda bulundu.

"Son günlerde Trablus`taki devrimcilerin, başkentin devrimcileri olduklarını kanıtladılar" diyen Abdulcelil, Kaddafi hakkında da, "Muammer Kaddafi ve dönemi, dünyaya ve asilere karşı yapılan siyasi suikastlar, tutuklamalar ve akıl oyunlarıyla hatırlanacak. İktidara geldiği ilk günden beri Kaddafi`yi devirmek için çok teşebbüs oldu ve halk hiçbir zaman tam olarak boyun eğmedi" ifadelerini kullandı.

Sözlerine, "Artık bütün şeffaflığıyla Kaddafi dönemi bitmiştir diyebilirim. Libyalılar artık önümüzdeki dönemin gül bahçesi olacağını düşünmesin. Pek çok zorluk ve sorumlulukla karşılaşacağız. Yaralarımızı iyileştirmek ve elimizi yanımızdakinin eline koyarak başlayacağız. Şehitlerimizin kanına ve özgürlük, güvenlik, barış ve refah için yaptığımız devrime bağlılıkla davranmalıyız. Bu prensipler sadece uzlaşma, tahammül ve toleransla sağlanabilir" şeklinde devam eden Abdulcelil, Libyalıları kendilerinin vediğerlerinin hayatlarıyla mallarını korumaya çağırdı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile