Lipton Türkiye, Çay Hasadi Için Kollari Sivadi

Lipton Türkiye, Çay Hasadi Için Kollari Sivadi

Dünyadaki çay uzmanligini Dogu Karadeniz’de yetisen Türk çayi ile bulusturan Lipton Türkiye, 2024 yas çay sezonu için kollarini sivadi.



Türkiye’de de çayseverlerin en çok tercih ettigi markalardan biri olan Lipton, yüzde 100 sürdürülebilir çay tarimi ve yerel ekonomiyi kalkindirma odakli yaklasimiyla, Dogu Karadeniz Bölgesi’nde baslayacak olan çay hasadi için gün sayiyor. Sirket, ayrica Sakarya’daki fabrika projesiyle de Türkiye’deki yatirimlarina devam edecegini belirtiyor.

Lipton Türkiye ile yüzde 100 sürdürülebilir çay tarimi

Yapilan açiklamaya göre, Türk çayinin gelecege ulasmasini ve Karadeniz dogasinin korunmasini amaçlayan Lipton Türkiye, Türkiye’de Yagmur Ormanlari Birligi (Rainforest Alliance) Sürdürülebilirlik Sertifikasi ile tarim yapan ilk çay markalarindan biri. Sirket; insana, dogaya ve çevreye duydugu saygiyla, ekolojik ömrünü tamamlamak üzere olan Türk çayinin ve çay kültürünün temsil ettigi degerlerin gelecek kusaklara aktarilmasi için çalisiyor. Bu yolculukta çiftçisiyle el ele yürürken, bölge insaninin hayatina da deger katiyor. Dogayla ve toprakla oldugu kadar üreticiyle de sürdürülebilir iliskiler kuran sirket, çiftçilerin saglikli, güvenli, etik kosullarda üretim yapmasi için projeler yürütüyor ve egitimler veriyor.

Yatirimlarla yerel kalkinmaya katki

Pazar ve Findikli’da bulunan fabrikalarina ek olarak sirket, Sakarya Arifiye’de de yaklasik 650 milyon liralik bir yatirim gerçeklestiriyor. Temel atma töreni geçen yil gerçeklestirilen çay paketleme fabrikasinin bu yil içinde üretime baslamasi öngörülüyor. Fabrika projesinin, Sakarya ve çevresinde yaklasik 300 kisiye istihdam sunmasi hedefleniyor.

Konu hakkinda degerlendirmede bulunan Lipton Türkiye Genel Müdürü Fatih Atay, “Sirket olarak Dogu Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik, sosyal ve dogal hayati için deger olusturmak önceligimiz. Çay uzmani kimligimizle bitkilerin iyiligini sadece tüketicilerimize degil, çayin yolculugu boyunca dokundugu tüm paydaslarimiza ulastirmak istiyoruz. Üreticilerimiz de bu paydaslarimizin basinda geliyor. Onlari dinlemeye, ihtiyaçlari dogrultusunda adimlar atmaya ve Türk çayini ve temsil ettigi degerleri birlikte gelecege tasimaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile