Macar Milletvekili AK Parti'yi Ziyaret Etti

Macar Milletvekili AK Parti'yi Ziyaret Etti

Macaristan Bağımsız Milletvekili, Avrupa Ülkeleri Macaristan Enerji Piyasası Komisyonu Başkanı Katalin Szili, Samsun’a geldi.

Bir takım ziyaretler kapsamında Samsun’a gelen Macaristan Bağımsız Milletvekili, Avrupa Ülkeleri Macaristan Enerji Piyasası Komisyonu Başkanı Katalin Szili, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş’ı makamında ziyaret etti.

Macaristan için Türkiye’nin çok önemli bir ülke olduğunu belirten Macaristan Bağımsız Milletvekili, Avrupa Ülkeleri Macaristan Enerji Piyasası Komisyonu Başkanı Katalin Szili, “Macaristan’da Türkiye’ye ait tarihi kültürel yerler var. Ben onları orada koruyorum. Türkiye ile ilişkilerimiz çok önemli. Ticari ve kültür bağlarımız, bütün tarihi eserlerinde bize güvensinler. Biz onları koruyoruz. İlk defa Karadeniz’e adım attım. Bizim için Türkiye çok önemli bir ortaktır. Şubat ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Budapeşte’yi ziyaret etti. Biz de artık şu anda doğuya doğru gitmeye başladık. Batıdan pek fazla bir şey anlamadık. Bu şehirlerarası kontaklarımız bu işi çok ileri seviyeye getirmesi lazım ki buradan başlamamız lazım. Onun için Budapeşte ile Samsun kardeş şehir olabilir.

Bizde Türkiye gibi uzun vadeli değil, kısa vadeli planlar ve projeler yapılıyor ve sınıfta kalıyoruz. Bizim hükümetimizin de hedefi 2023. Bizde şuanda en çok ekonomiyi büyütmeye çalışıyoruz. 2008 yılından beri çok sıkıntılar çektik. Türkiye’ye gelmeden 2 gün önce Ekonomi Bakanımız önümüzdeki seneye yüzde 2,5 oranında büyüme olacak. Biz Türkiye’yi her zaman alkışlıyoruz ve destekliyoruz. Ama Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ayrı bir sevgi ve hayranlığım var. Ben her şeyimle, Türkleri ve Türk insanını çok seviyorum. Gezi Parkı ile ilgili haberleri duyar duymaz hemen harekete geçtik. Bir ülkenin içersinde bir sıkıntı varsa o ülkenin içersinde çözülmelidir. Bunu başka basın kurumları doğru yayın yapmalı. Doğruluk derecesini tam olarak anlamadan yayın yapmamalı. Maalesef Avrupa bunu yaptık. Ama biz bunda hazırdık hatta ülkemizdeki bazı televizyonları ikaz ettik” dedi.

Samsun ekonomisi hakkında bilgi veren AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, “Türkiye’nin sebze ve meyve ihtiyacı Samsun bölgesinden karşılanır. Bunun dışında Samsun hizmet ve sağlık sektörü ile büyüyen bir kent konumundadır. Aynı zamanda Samsun Lojistik şehri olma yolunda hızla ilerlemektedir. 2023 yılı diye Başbakanımız Türkiye için hedef koydu. Sadece hedeflerimizde 2023 değil, 2053 ve 2071’de hedeflerimizin arasında. Türkiye’de Haziran ayı itibariyle başlatılan Gezi Parkı olaylarında Szili Macaristan Parlamentosuna önerge verip, Türkiye’ye ve Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek çıkma kararı çıkarttığı için Türk milleti adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile