Magandayı Bulmak İçin Akademik Çalışma

Magandayı Bulmak İçin Akademik Çalışma

Adana'da Seyhan Baraj Gölü kıyısında ailesiyle birlikte piknik nereden geldiği belli olmayan kurşunun başına isabet etmesiyle hayatını kaybeden Akif Can Yıldız'ın katil zanlısının bulunması için Adana Emniyeti Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden bir profesörle çalışıyor

Adana'da Seyhan Baraj Gölü kıyısında ailesiyle birlikte piknik nereden geldiği belli olmayan kurşunun başına isabet etmesiyle hayatını kaybeden Akif Can Yıldız'ın katil zanlısının bulunması için Adana Emniyeti Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden bir profesörle çalışıyor.
Edinilen bilgiye göre, 11 Temmuz 2009'da merkez Çukurova içesi Adnan Menderes Bulvarı Seyhan Baraj Gölü kıyısında meydana gelen olayda, ayakkabı boyacılığı yaparak ailesine destek olmaya çalışan 8 yaşındaki Akif Can Yıldız, ailesiyle gittiği piknikte uyurken, nereden geldiği belli olmayan kurşunla yaralanmış, önce Seyhan Uygulama Hastanesi'ne buradan ise beyin cerrahi servisi olmadığı için Adana Numune Hastanesi'ne götürülmüş ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
Adana Emniyet Müdürlüğü, olay gününden itibaren Akif Can'ın katil zanlısının bulunması için yoğun uğraş verdi. Akif Can'ın vurulduğu Adnan Menderes Bulvarı'nda 250 polis ile birlikte olay yeri incelemesi yapıldı. Çevik Kuvvet, Cinayet Büro Amirliği ve polis merkezi ekipleri tarafından olayın aydınlatılması için olayda kullanılan tabancadan çıkan kovanları aradı.
Yaklaşık 20 dönümlük arazide, Elazığ Emniyet Müdürlüğü kadrosundaki özel hassas detektör ekibi de bölgede arama yapmış, 2 saat süren aramalarda 1 adet 9 mm çapında boş kovan ve 11 adet pompalı tüfeğe ait boş kartuş bulunmuştu. Bulunan 9 mm çapındaki boş kovanın yapılan kriminal incelemede Akif Can'ın ölümüne neden olan ve kafasından çıkan çekirdek ile uyuşmadığı tespit edildi. Ancak polis çalışmalarına ara vermeden devam etti. Soruşturma kapsamında 3 polis ve bir uzman çavuşun silahları balistik
incelemeden geçirildi.
Yapılan incelemede Akif Can'ın vurulduğu anlarda bir kişinin Adnan Menderes Bulvarı'nda havaya ateş açtığı tespit edildi. Yapılan çalışmada cinayet büro amirliği tarafından gözaltına alınan şahıs suçlamayı kabul etmezken, yapılan kriminal incelemede şahsın silahı temiz çıktı.

"KATİL ZANLISINI BULMAK İÇİN AKADEMİSYENLERLE ÇALIŞIYORUZ"
Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, nerden geldiği belli olmayan bir kurşunun babası da olmayan 8 yaşındaki bir çocuğu piknikte ailesinden kopardığını bu nedenle katil zanlısını bulmak için çok yönlü çalıştıklarını söyledi. Kesmez, son olarak Akif Can'ın katil zanlısını bulabilmek için Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Ufuktepe ile çalıştıklarını belirterek, "Profesörden Akif Can'ın kafasına isabet eden kurşunun ne kadar uzaklıktan ve hangi
yönden geldiği yönünde bilimsel bilgiler aldık. Bu çalışma sonucunda kurşunun bin 350 ile bin 750 metre uzaklıktan geldiği tespiti yapıldı" dedi.
Kesmez bu tespit sonucunda o bölgede bulunan 35 kişiye ait olan 38 ruhsatlı silahın incelendiğini ifade ederek, "Bu silahlar emniyete getirilerek Akif Can'ın kafasından çıkan çekirdek ile 38 silahın çekirdekleri kriminal laboratuarında incelendi. Ancak bu silahların Akif Can'ı vuran silahlar olmadığı anlaşıldı" diye konuştu.
Yaptıkları çalışmaların sonuç vermemesinin kendilerini yıldırımadığını katil zanlısını bulmak için kurulan özel ekibin sürekli çalıştığını anlatan Kesmez, "Akif Can'ın katil zanlısını bulabilmek için elimize geçen ruhsatsız silahları da tek tek inceliyoruz. Bunlar mutlaka Akif Can'ın kafasına isabet eden çekirdek ile karşılaştırılıyor. Akif Can'ın katil zanlısını bulabilmek için bütün yöntemleri deneyeceğiz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile