Malatya'da 23 Nisan Coskusu

Malatya'da 23 Nisan Coskusu

Malatya’da, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisinin 104. yil dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, Il Milli Egitim Müdürlügünce düzenlenen tören ve etkinlikler ile kutlandi.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari kapsaminda ilk olarak Malatya Il Milli Egitim Müdürü Behçet Bakir, ögrenciler ile birlikte Atatürk Aniti’na çelenk sundu. Buradaki törenin ardindan Merkez Spor Salonu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami 104’üncü Yili Kutlama Programi gerçeklestirildi.

Programin açilis konusmasini gerçeklestiren Il Milli Egitim Müdürü Behçet Bakir, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açilisinin 104. yilini ve dünyanin ilk çocuk bayrami olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni büyük bir sevinç ve gurur içerisinde idrak ediyoruz. Atalarimizin, bu topraklarda özgürlük ve bagimsizlik mücadelesi verirken gösterdigi azim ve kararlilik, bugün bizlere güç ve ilham kaynagi olmaya devam etmektedir. Vatanini ve kutsal degerlerini korumayi vazifelerin en yücesi sayan Aziz milletimiz; ’Egemenlik Kayitsiz Sartsiz Milletindir’ siariyla 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açilisi ile bir kez daha büyük iradesini ortaya koymustur. Ulusumuzun milli egemenlik ile taçlandirdigi bu essiz zafer, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan bayram olarak çocuklarimiza armagan edilmistir" ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtigi ve birçok acilarin yüreklerde halen hissedildigi 6 Subat depremlerine de deginen Bakir, "23 Nisan’i sadece bayram olarak degil, ayni zamanda birlik ve beraberlik günü olarak da degerlendirmeliyiz. Bu zorlu süreçte, Malatya egitim camiasi olarak çocuklarimizin umudunu canli tutmak ve yüzlerindeki tebessümü, gözlerdeki umudu ve canli tutmak için büyük bir idare ile çalismaktayiz. Umudumuz; bu güzel sehrin en büyük sermayesi, her birimizin idaresi ise yasayacagimiz güzelliklerin göstergesi olacaktir" dedi.



Bakir’in konusmalarinin ardindan ögrencilerin hazirladigi halk oyunlari, tiyatro, jimnastik ve çesitli gösteriler ile 23 Nisan kutlandi. Törene Vali Ersin Yazici, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Sami Er, 2. Ordu Idari Kurmay Baskani Tuggeneral Mustafa Er ile ilçe belediye baskanlari, kamu kurum ve kuruluslarin müdürleri veliler ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile