Malatya'da Mezarliklarda Aci Ve Hüzün Bir Arada

Malatya'da Mezarliklarda Aci Ve Hüzün Bir Arada

6 Subat depremlerinin yiktigi illerden biri olan Malatya’da bu bayram da mezarlikta hüzün ve aci hakimdi. Yakinlarini depremde kaybeden afetzedelerin buruk bayrami yürekleri dagladi.

Malatya’da afetzede vatandaslar, sabahin ilk saatleriyle birlikte asrin felaketinde vefat edenlerin mezarlarinin bulundugu deprem mezarligina akin ettiler.

Kahramanmaras merkezli depremlerde yaklasik bin 237 kisinin vefat ettigi Malatya’da yakinlarini kaybedenlerin ilk duragi Sehir Mezarligi oldu.

Her bayram oldugu gibi bu bayram da depremde yakinlarini kaybeden vatandaslar, sabahin erken saatlerinden itibaren ziyaret için mezarliga geldiler. Mezarlari sulayarak gözyaslari içerisinde dua eden depremzede vatandaslar, yürekleri burktu.

Depremde yakinlari kaybeden aileler uzun süre kabir basinda gözyasi dökerken aradan geçen zaman ragmen acilarinin halen dünkü gibi taze oldugunu söylediler.

Malatya Sehir Mezarligi’nda buruk bayramin geçtigi bir baska nokta da Sehitlik oldu. Çocuklarini vatan ugruna topraga veren aileler de sabahin ilk isiklari ile birlikte Malatya Sehitligi’ne gelerek dua etti, bir bayram daha çocuklarindan ayri yasamanin acisini yasadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile