Malatya ile Adıyaman karayolu 87 kilometre kısalıyor

Malatya ile Adıyaman arasını 74 kilometre kısaltan karayolu projesine yapılan ilave çalışmalarla, öngörülen uzaklık 13 kilometre daha kısaltılacak.

Malatya ile Adıyaman arasını 74 kilometre kısaltan karayolu projesine yapılan ilave çalışmalarla, öngörülen uzaklık 13 kilometre daha kısaltılacak.

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, yaptığı açıklamada, Malatya- Adıyaman karayolunun 185 kilometreden 111 kilometreye düşeceğini kaydetti. Ölmeztoprak, Adıyaman Çelikhan arası 55 kilometre olup, 1996 yılında sathi kaplama asfalt seviyesinde bitirilerek trafiğe açıldığını hatırlattı.

Malatya tarafından Hekimhan kavşağından başlamak üzere Yeşilyurt Gündüzbey, Çat Barajı tünel çıkışına kadar olan 22 kilometrelik kesimin tamamlanmış olduğunu anlatan Ölmeztoprak, "34 kilometrelik kesimde ise çalışmalar devam etmektedir. 34 kilometrelik bu kısım bitirildiğinde Malatya- Adıyaman arası 111 kilometreye düşecektir. Fakat proje üzerinde yeniden çalışmalar yapıldı. Son hali ile bu yolu daha da kısaltılarak 98 kilometreye düşürüldü. Halen kullanılmakta olan Adıyaman-Gölbaşı-Malatya karayolu 185 kilometredir. Malatya'dan Adıyaman'a gitmek isteyen vatandaşlarımız ister Gölbaşı üzerinden, ister Yeşilyurt üzerinden gidebilecekler. Dolayısıyla 185 kilometrelik yol 98 kilometreye düşeceğinden önemli oranda yakıt ve zaman tasarrufuyla ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacak." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile