Malatya Vizyon Projesinde Çalismalar Yogunlasti

Malatya Vizyon Projesinde Çalismalar Yogunlasti

Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Tecde Mahallesi Altin Kayisi Bulvari üzerinde bulunan yaklasik 300 bin metrekarelik alana yapilan 100. Yil Kent Parkinda çalismalar yogun bir sekilde sürdürülüyor.

Malatya’nin vizyon projesi olacak olan 100. Yil Kent Parki, Malatya’nin kültürel mirasinin ve kültürel peyzaj degerlerinin bir parçasi olarak, kent kimligi, kültürel birikimi ve ekolojik yapisi ile de kentsel mekanda yesil alanlari yeniden canlandirmak adina büyük önem tasiyor.

Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in girisimleriyle hayata geçen proje, Malatya’nin dogal peyzajini yansitan huzurlu bir açik hava fikrinden yola çikilarak projelendirildi. Ayrica 100.Yil Kent Parkinda eko-eglence, kültürel, sportif ve sosyal aktiveler ile egitim, dogadan ögrenme, saglikli yasam alanlari gibi nezih ortamlar saglanarak, vatandaslarin hizmetine sunulacak.

Cumhuriyetim 100. yilina ithafen yapilan 100. Yil Kent Parki, Malatya Büyüksehir Belediyesinin kendi imkanlari ve kaynaklariyla yapiliyor. Öte yandan proje içerisinde biyolojik gölet, nebati renk ve koku bahçeleriyle birlikte tibbi ve aromatik bahçeler, endemik bitkiler, bisiklet yollari, yürüyüs yollariyla birlikte çocuk ve yetiskinler için eglence alanlarinin yani sira birçok etkinligin yapilacagi alanlar bulunuyor.

Büyüksehir Belediyesinin ‘Yesil Belediyecilik’ anlayisiyla hayata geçirmeyi planladigi ve çalismalarini yogun bir sekilde sürdürdügü 100. Yil Parkinin, vatandasi doga ile bulusturan, aktif yasam ve sosyallesme ihtiyaçlarini karsilayan, gerektiginde afet toplanma alani olarak da kullanilabilen, Malatya’nin sembol yesil alani olmasi hedefleniyor.

Projede 250 bin adet bitki bulunuyor

Malatya’daki yesil alanlarin artirilmasi noktasinda hayata geçirilen projede büyüklü ve küçüklü olmak üzere yaprakli agaçlar, ibreli agaçlar, çalilar, otsu bitki/ prennial çiçekler, tibbi ve aromatik bitkiler, sarmasik bitkiler olmak üzere 250 bin adet bitki bulunuyor.

Toplam proje alani 300 bin metrekare

Bünyesinde yaklasik 150 yapiyi barindiran ve toplam proje alaninin 300 bin metrekare oldugu 100. Yil Parki içerisinde bulunan mekânlar ve alanlarin bilgileri ise su sekilde:

“Yesil alan 170 bin metrekare, biyolojik gölet 20 bin 50 metrekare, bisiklet yolu 2 bin metre, yürüyüs yolu 3 bin 850 metrekare, çocuk oyun alanlari 8 bin 500 metrekare, su deposu 2 adet 700 ton, restoran binasi (belediyeye ait) bin 412 metrekare, idari bina 102 metrekare, permakültür binasi 388 metrekare, çocuk kulübü 188 metrekare, zabita binasi 176 metrekare, depo 164 metrekare, 3 adet WC 210 metrekare, 2 adet büfe 25 metrekare, sera alani 163 metrekare, otopark (365 araç), kaykay parki bin 780 metrekare, etkinlik alani 3 bin 363 metrekare, renk ve koku bahçesi bin 32 metrekare, tibbi ve aromatik bitkiler bahçesi bin 63 metrekare, bitki tüneli 116 metre, gül bahçeleri 296 metrekare, lavanta aksi 602 metre, endemik bitkiler 533 metrekare.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile