Malkara'da Engelli Ve Eski Hükümlülere Yönelik Toplantı

Malkara'da engelli ve eski hükümlerin istihdam olanakları ve proje destekleriyle ilgili eğitim toplantısı düzenlendi.

Kaymakamlığı ile Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İlMüdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği toplantıda konuşan Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, engelli ve eski hükümlülerin iş bulmada zorlandıklarını belirtti.

Konuyla ilişkin Türkiye İş Kurumu'nun destekleme projeleri gerçekleştirdiğini ifade eden Karahan, "Eski hükümlü ve engelli vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları konusunda yaptığımız toplantımızın sonunda inşallah iyi işler çıkacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen de özellikle engelli ve eski hükümlülerin istihdamında sıkıntılar bulunduğunu belirtti.

Toplantının amacının iş bulamayan, engelli ve eski hükümlülere gerekli desteği sağlamak olduğunu ifade eden Esen, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili projeaşaması olacak. Proje ile ilgili yazma konusunda da yardımcı olacağız. Buradanörnek rol modeller çıkarmak istiyoruz. Başarılı modeller çıkarmak istiyoruz.Bununla ilgili daha önce yapmış olduğumuz uygulamalarda çok güzel örnekmodeller ortaya çıktı. Tekirdağ'da engelli bir kardeşimiz tesisatçılıkmesleğinde, bir de internet sayfası açarak yanında 4 kişi de çalıştıracak biriş adamı pozisyonuna geldi. Bizler sizlere her türlü desteği vereceğiz. Yeter kiiyi örnekler çıksın, arkadan gelen engelli ve hükümlü arkadaşlara rol modelolsunlar."

Konuşmaların ardından katılımcılara, slayt gösterisi eşliğinde bilgilendirme yapıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile