Maltepe Belediyesi'nden Afetlere Karsi AKUT Vakfi Ile Is Birligi

Maltepe Belediyesi'nden Afetlere Karsi AKUT Vakfi Ile Is Birligi

Maltepe Belediyesi, olasi deprem riskine karsin AKUT Vakfi ile is birligi protokolü imzaladi. Ilçe genelindeki her mahallede vatandaslara, basta deprem olmak üzere olaganüstü durumlara karsi bilgilendirme çalismalari yürütülecek.



Maltepe Belediyesi ile AKUT Vakfi arasinda ilçe genelinde ortaklasa yürütülecek basta deprem olmak üzere afetlere karsin çalismalarin yapilacagi is birligi protokolü imzalandi. Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç ve AKUT Vakfi Baskani Nasuh Mahruki’nin katilimiyla imza töreni gerçeklestirildi.

Is birligi kapsaminda ilçe genelindeki her mahallede olaganüstü durumlara karsi tedbir çalismalari ve vatandaslari bilinçlendirme faaliyetleri yürütülecek.

“Maltepe’de toplanma alanlarinin sayisini 55’e çikardik”

Imza töreni sonrasi konusan ve ilçe genelinde depreme yönelik alinan tedbirlere deginen Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç, “Maltepe aslinda uzun süredir depreme hazirlaniyor. Bu süreçte olasi bir deprem riskine karsi ilçemizde toplanma alanlarinin sayisini ve konumlarini belirledik. Çalismalarimiz sonucunda olaganüstü bir durumda vatandaslarimizin toplanabilecegi alan sayisini 55’e çikarttik. Yürüttügümüz çalismalar neticesinde vatandaslarimizin deprem konusunda duyarli oldugunu fakat bilgi sahibi olmadiklarini gördük. Bu nedenle Maltepe Belediyesi bünyesi içerisinde bir arama- kurtarma ekibi kurduk. Hem bizlere destek olmalari hem de yaptiklari profesyonel çalismalarla bize arti katacaklarini düsündügümüz Nasuh Mahruki ve arkadaslarinin yer aldigi AKUT Vakfi ile uzun süren toplantilarda bir araya geldik. Bugün de is birligi protokolünü imzaladik. Yaz aylarinda 18 mahallemizde ayri ayri gruplar olusturarak her mahallede bir arama- kurtarma ekibimizle vatandaslarimizi bilgilendirmek istiyoruz. Umarin ilçemize hayirli olur” diye konustu.



“Afetlere karsi durma kapasitesini arttiriyoruz”

Is birligine iliskin konulan AKUT Vakfi Baskani Nasuh Mahruki, “Biz bugün Maltepe Belediyesi ile birlikte iki yönlü bir çalisma baslatiyoruz. Hem belediyenin kendi acil durum yönetim sistemini gelistirmesini hem de mahalle bazinda vatandaslarin bilgilendirilmesi ve afetlere karsi hazir hale gelmesini sagliyoruz. Isin özünde Maltepe’nin afet ve acil durumlara karsi durma kapasitesini arttiriyoruz. Aslinda burada mahalle sakinlerine de büyük gören düsüyor çünkü her afet aslinda yerel bir meseledir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile