Manisa'da 35 Bin Ton Aritma Çamuru Bertaraf Edildi

Manisa'da 35 Bin Ton Aritma Çamuru Bertaraf Edildi

MASKI Genel Müdürlügü, 2023 yili içerisinde il genelinde hizmet alanindaki 20 atiksu aritma tesisinden çikan 35 bin 674 ton tehlikesiz siniftaki aritma çamurunu bertaraf ederek çevre ve halk sagligini korumaya devam etti.

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, basariyla isleterek atiksu kaynakli çevre kirliligine son verdigi tesisler ile Manisa’nin gelecegine yatirim yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Atiksu Aritma Dairesi Baskanligi, 2023 yili içerisinde il genelinde islettigi 19, yüklenici firma uhdesinde isletilen 1 olmak üzere toplam 20 adet atiksu aritma tesisinden çikan 35 bin 674 ton aritma çamurunu çevre mevzuatina uygun hale getirerek bertaraf etti. Tehlikesiz sinifta bulunan aritma çamuru, özel olarak dizayn edilmis sizdirmaz nitelikli konteynerler ile il genelindeki tesislerden Akhisar, Alasehir Manisa Merkez ve Turgutlu Atiksu Aritma Tesislerine tasinmasinin ardindan buradaki solar kurutma seralarinda susuzlastiriliyor. Daha sonrasinda ise Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan insa edilen Uzunburun Kati Atik Bertaraf Tesisine tasinan aritma çamurunun nihai olarak bertarafi saglaniyor.

“Kuzey Ege ve Gediz Havzalarini özlenen günlerine kavusturmak istiyoruz”

MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün talimatlari dogrultusunda Kuzey Ege ve Gediz Havzalarini özlenen günlerine kavusturmak için çalismalarin araliksiz bir sekilde devam ettigini belirtti.

Çevik, “Atiksu aritma tesislerimizde evsel nitelikli atiksularin aritimi sonrasinda ortaya çikan aritma çamurunu da bertaraf ederek ekolojik dengenin korunmasina katkida bulunuyoruz. 2023 yilinda tesislerimizde 35 bin ton aritma çamuru çikti. Tehlikesiz sinifta olan bu çamuru kurutup bertaraf etme noktasinda ekiplerimiz yogun mesai harcadi. Kurum olarak atigi kaynaginda azaltma ve ayristirma faaliyetlerine devam edecegiz. Daha yasanilabilir bir Manisa insa edilmesi yolunda idare olarak atiksu aritma tesislerimizin sayisini da artiyoruz. 2024 yilinda da faaliyete alinacak olan yeni tesislerimizle çalismalarimiza araliksiz devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile