Manisa'da 54 STK'dan Gülsen'e Tepki

Manisa'da 54 STK'dan Gülsen'e Tepki

Manisa’da 54 sivil toplum kurulusunun yer aldigi Manisa Sivil Dayanisma Platformu (MASIDAP) tarafindan yapilan ortak açiklamada sarkici Gülsen’in bir konserinde imam hatiplilere yönelik sarf ettigi hakaretlere sert tepki gösterildi.

Memur Sen, Ilim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfi, TÜGVA, Manisa Insani Yardim Vakfi, Türkiye Aile Meclisi’nin de aralarinda bulundugu 54 sivil toplum kurulusundan olusan, Manisa Sivil Dayanisma Platformu (MASIDAP) adina dönem sözcüsü olarak açiklama yapan Memur-Sen Manisa Il Temsilcisi ve Egitim-Bir-Sen Manisa Sube Baskani Mesut Öner, "Toplumsal ahlak, edep, örf-adet, algi ve degerleri dikkate almayan, milletimiz nezdinde ayrimcilik ve siniflandirmayi körükleyen, milli ve manevi hassasiyetlerimizi iç dünyasindaki algi ve inanislar ile ihlal eden bir sahsin Imam Hatip camiasiyla ilgili insani ölçülere sigmayan beyanlar ile iftira ve hakaret boyutu kazanan söylemlerini kabul etmiyor, kendisine iade ediyor ve bu beyanlarin sahsiyetini ortaya koydugunu ifade ediyoruz. Sahsin hezeyanlarina karsi baslatilan hukuki süreci yakindan takip ediyoruz. Kurulusundan bu yana ülkenin milli ve manevi degerleriyle donanmis nesillerin yetistigi, aziz milletimizin göz bebegi olan Imam Hatip okullarimizin mezun ve mensuplarina yönelik asagilayici ve ötekilestirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bu gibi sahislarin çirkin propagandalarina ve ucuz yollu gündemde kalma amaçlarina malzeme yapilmasina asla müsaade etmeyecegiz." dedi.



"Toplumu ayristiran sarkicilara firsat taninmamali"

Ayni çerçevede sehzadeler sehri Manisa’da dün gündeme gelen Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Manisa ve ilçelerinin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yili dolayisiyla düzenlenen konser etkinliklerinde yer alan bazi isimleri de hayretle karsiladiklarini söyleyen Öner sunlari söyledi: "Saruhan Bey’in kapilarini açtigi, sehzadeler, padisahlar yetistirmis, kadim medeniyet degerlerimizin sancaktarligini yapmis ’Sehr-i Saruhan’ Manisa’mizda toplumu ifsat edecek, her firsatta aziz milletimizin milli ve manevi degerlerine pervasizca saldiran, alay eden, toplumu ayristiran ve ötekilestiren, kirli amaçlara taseronluk yapan bazi sarkicilara firsat taninmasini asla kabul etmiyoruz. Bu bir akil tutulmasi ve sehir adina reddi miras anlayisidir. Sorumluluk makamindakileri bu konuda daha özenli, yerel ve milli hassasiyetleri dikkate alarak davranmaya davet ediyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile