Manisa'da Haci Bektas-I Veli Anildi

Manisa'da Haci Bektas-I Veli Anildi

Manisa Büyüksehir Belediyesi, tasavvuf dünyasinin en önemli öncüleri arasinda yer alan Haci Bektas-i Veli’nin Hakka yürüyüsünün 753. yildönümü kapsaminda anma programi düzenledi.

Manisa Büyüksehir Belediyesi, Anadolu’nun büyük bilgesi Haci Bektas-i Veli’nin Hakka yürüyüsünün 753. yildönümü nedeniyle anma programi gerçeklestirdi. Niobe Açik Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen anma konserinde, UNESCO tarafindan “Yasayan Insan Hazinesi” unvanina layik görülen ünlü halk ozani Âsik Dertli Divani sahne aldi. Programa Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcilari Ali Kiliç ve Ulas Aydin’in yani sira Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskani Meliha Çavusoglu Kilinçlar, Saglik Isleri Daire Baskani Erhan Ince ve Zabita Daire Baskani Erdal Özçelik ile birlikte çok sayida yurttas katildi.

Genel Sekreter Yardimcisi Ali Kiliç yaptigi açilis konusmasinda sunlari söyledi: “Haci Bektas Veli’nin ögretileri, yüzyillardir oldugu gibi bugün de bize isik tutuyor. Onu anmak ve anlamak, toplum olarak bir arada huzur içinde yasamanin anahtaridir.”

Kiliç, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek’in Gördes ve Salihli ilçelerinde meydana gelen yangindan etkilenen yurttaslari ziyaret ettigi için programa katilamadigini, Baskan Zeyrek’in programa katilan tüm yurttaslara selamlarini ilettigini bildirdi.

Âsik Dertli Divani, Haci Bektas-i Veli’nin felsefesini ve ögretilerini yasatmak amaciyla seslendirdigi türkülerle izleyicilere hem duygusal anlar yasatti hem de manevi bir yolculuga çikardi. Dinleyiciler, konser boyunca seslendirilen nefesler ve ilahileri büyük bir begeniyle dinledi. Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen bu anlamli etkinligi, halk yogun ilgiyle karsiladi.

Gecenin sonunda Genel Sekreter Yardimcisi Ali Kiliç, sazindan çikan nagmelerle katilimcilara unutulmaz bir gece yasatmasinin anisina Âsik Dertli Divani’ye çiçek ve hediye takdiminde bulundu. Dinleyicilerin Halk ozani Âsik Dertli Divani ile hatira fotograflari çekilmesinin ardindan anlamli program sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile