Manisa'da Kurtuluş Savaşı Anıtı Açılışa Hazırlanıyor

Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu ile Çanakkale Zaferi’nde mücadele eden Manisalı şehitlerin isimlerini ölümsüzleştiren Manisa Belediyesi, Kurtuluş Savaşı Kahramanları isimli yeni bir anıt projesini daha hayata geçiriyor.


Manisa Belediyesi, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nun ardından Kurtuluş Savaşı’nda Manisa ve ilçelerinde mücadele eden halk kahramanlarının isimleriyle birlikte öz geçmişlerinin de yer alacağı yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Sergi Salonu yanındaki yeşil alanda yapımına başlanılan projeyi inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Manisa Belediyesi’nin Tarihe Saygı projesi kapsamında çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Çanakkale Savaşı’nı unutmadıkları gibi Kurtuluş Savaşı’nda kahramanca mücadele eden kahramanları da unutmadıklarını söyledi.

Manisa halkının mücadele kahramanlarına vefa borcu olduğunu söyleyen Açıkdil, “Bilindiği üzere Manisa Belediyesi olarak görkemli projelerimiz arasında yer alan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nu geçtiğimiz yıl hayata geçirmiş, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Manisalı kahramanlarımızın isimlerini ölümsüzleştirmiştik. Oldukça beğeni toplayan ve ziyaretçilerine tarihe yolculuk imkanı sunan anıtımızın ardından yine anlamlı bir projeyi daha kentimize kazandırıyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda Manisa’da kahramanlık gösteren, vatan savunmasında canlarını korkusuzca feda eden halk kahramanlarımız adına Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıtı’nı hayata geçiriyoruz” dedi.

DEV TÜRK BAYRAĞI ÖNÜNE ATATÜRK HEYKELİ
Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu yanındaki yeşil alana yapılmakta olan Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıtı’nın çevre düzenlemesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Açıkdil, “Anıt tamamlandığında anıtın duvarlarına halk kahramanlarımızın öz geçmişleri yazılacak. Ayrıca yıllardan beri Saruhan Oteli önünde unutulmuş vaziyette bulunan Atatürk heykelinin de bakımını yaparak, 40 metre yüksekliğindeki Türk Bayrağımız’ın önüne konumlandıracağız. Tüm çalışmalar tamamlandığında, Atatürk heykeli, Türk Bayrağı, halk kahramanlarının isimleri ve özgeçmişlerinin yer aldığı anıtımız ziyarete açılacak” diye konuştu.

"KAHRAMANLARIMIZI ŞÜKRANLA ANIYORUZ"
Kurtuluş Savaşı kahramanlarının minnetle anılmasına vesile olacak Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıtı’nın şanlı tarihimizin gelecek nesillere aktarılmasına vesile olacağını söyleyen Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, “Şehitlerimize, vatan için can veren ve fedakarlıkta bulunan kahramanlarımıza; onları devamlı yad ederek şükran borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebileceğimizi düşünüyoruz. Bu anıtlar şimdi ve gelecek nesillerimize vatan ve bayrak sevgisini taşıyacaktır. Müftü Alim Efendi’den Kırkağaçlı Keçeci Hafız Emin Bey’e, Karaosmanoğlu Osman Bey’den Koldereli Sarı Mehmet Efe’ye kadar Manisa merkez ve ilçelerimizden bu güzel vatan uğruna mücadele eden kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, anıtın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile