Manisa'daki Fabrikalarda Kadin Istihdami Artsin Diye Çalisiyorlar

Manisa'daki Fabrikalarda Kadin Istihdami Artsin Diye Çalisiyorlar

Manisa SGK Il Müdürlügü tarafindan kadin istihdamina yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda Demirci ilçesini ziyaret eden Manisa Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Günseli Tufan ve Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürü Buket Ince, ilçedeki fabrikalarda incelemelerde bulunarak fikir alisverisinde bulundu.

Kadinlarin istihdamda daha fazla yer almasi için çalismalarini araliksiz sürdüren Manisa Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Günseli Tufan ve Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürü Buket Ince, saha ziyaretlerine devam ediyor. Il müdürleri tarafindan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi’nin kadin istihdamini artirmaya yönelik yürüttügü faaliyetler çerçevesinde Demirci ilçesi ziyaret edildi.

Demirci Kaymakami Yavuz Arslan ve Demirci Belediye Baskani Erkan Kara ziyaretleri ile baslayan Demirci programinda fabrika ve atölye ziyaretleri de gerçeklestirildi.

Demirci Belediye Baskani Erkan Kara ile birlikte ilçedeki hali fabrikalari ziyaret eden il müdürleri, haliciligin Demirci ekonomisindeki önemi hakkinda bilgi alarak, hali üretim süreçlerini yerinde gözlemledi.

El dokuma hali atölyelerinin de ziyaret edildigi incelemelerde geleneksel motiflerle süslenen ve elle dokunan meshur Demirci Halisi hakkinda bilgi edinildi ve hali tezgâhlarinda dokuma yapan emekçi kadinlarla görüsüldü.

Demirci ziyaretinin son duragi ise ilçenin önemli kirsal mahallelerinden biri olan Mahmutlar Mahallesi oldu. Belediye Baskani Erkan Kara baskanliginda, Manisa Çalisma ve Is Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri, Mahmutlar’daki kadinlarin taleplerini dinleyerek, ilçede daha fazla istihdam olusturulmasina yönelik atilacak adimlar ile yapilacak is birligi hakkinda görüsmelerde bulundu.

Manisa Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Günseli Tufan, “Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligimizin tasra teskilati olarak, ilimizin merkezinde oldugu gibi tüm ilçelerinde de vatandaslarimizin taleplerini dinlemeye, sorunlarina çözüm bulmaya ve istihdam olusturacak projelerle yanlarinda olmaya devam edecegiz.” seklinde konustu.

Manisa Sosyal Güvenlik Il Müdürü Buket Ince ise sunlari söyledi: “Gelecege dönük vizyonumuzla Türkiye Yüzyilinda kadinlarimizin is gücünde daha güçlü bir yer edinmelerini saglamak için, kadinlarimizin aktif rol almasini destekleyecek projelerle toplumsal ve ekonomik kalkinmaya katki sunmayi hedefliyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile