Mardin'de 'Barış Konuşmaları' Çalıştayları

Mardin'de Kadim Akademi Derneği tarafından "Barış Konuşmaları" başlığıyla düzenlenen çalıştaylar devam ediyor.

Kadim Akademi Başkanı Doç.Dr. İbrahim Özcoşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan Kürt meselesinde gelinen barış ortamını devamlı kılmaya ve bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmaya yönelik çalıştaylar düzenlediklerini belirtti.

2013-2014 yıllarında "Barış Konuşmaları" başlığıyla Mardin'de ayda bir kez çalıştay düzenlediklerini belirten Özcoşar, konuyla ilgili farklı kesimlerden, kamuoyunca tanınan ve uzman kişilerce çalıştaylara katıldıklarını ve Mardin'de farklı STK temsilcilerinin katılımıyla tartışmalar yapıldığını söyledi.

Geçen hafta Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk'ü konuk ettiklerini cumartesi günü ise Abdurrahman Kurt'u ziyaret edeceklerini belirten Özcoşar şunları söyledi:
"Barış konuşmalarında bir araya gelmesi zor gibi görünen kesimleri bir araya getirmek, barışın ortak dilini kurmak öncelikli amacımızdır. Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan Kürt meselesinde gelinen barış' ortamını devamlı kılmaya ve bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmaya yönelik bir çalışma olarak ön plana çıkıyor. Geçen hafta Türk'ün davetli olduğu programa 11 Ocak'ta AK Parti eski milletvekillerinden Abdurrahman Kurt'un katılımıyla devam edecek. STK temsilcilerin ve davetlilerin interaktif katılımıyla barış sürecine yönelik heyecanlı tartışmaların yaşandığı Barış Konuşmaları programının temel amacı konuyla ilgili farklı düşüncelere rağmen barış paydasında ortak bir dil oluşturmaktır."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile