Mardin'de 'Barış Konuşmaları' Çalıştayları

Mardin'de Kadim Akademi Derneği tarafından "Barış Konuşmaları" başlığıyla düzenlenen çalıştayların 4.'sü yapıldı.

Mardin Erdoba Elgance Oteli'nde düzenlenen çalıştaya Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt konuşmacı olarak katıldı.

Kadim Akademi Derneği Başkanı Doç.Dr. İbrahim Özcoşar, çalıştay öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan Kürt meselesinde gelinen barış ortamını devamlı kılmaya ve bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmaya yönelik çalıştayların 4.sünü düzenlediklerini söyledi.

Bu kapsamda ilk olarak hedeflerinin 10 çalıştay olduğunu fakat bu sayıyı daha da artıracaklarına inandıklarını belirten Özcoşar şunları söyledi.

"Konuyla ilgili farklı kesimlerden, kamuoyunca tanınan ve uzman kişilerce çalıştaylara davet ediyoruz. Barışın ortak dilini kurmak için bu çalıştayları düzenliyoruz. Hedefimiz ilk başlarda 10 çalıştay düzenlemekti. Fakat görüyoruz ki bu çalıştaylar klasikleşmeye başladı.

Bu sayının 10 çalıştay ile kalmayacağını görüyoruz. Konuklarımız ve etkiliğe katılan farkı sivil toplum kuruluşlarımıza da ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz."
Cumhuriyet sonrası devletin Kürt politikasını değerlendiren Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ise cumhuriyet dönemi ile birlikte Osmanlı milletler topluluğundan Türk ulus devletine geçiş yapıldığını söyledi.

Kürt sorunun var oluş tarihinin bu dönemde başladığını belirten Kurt "Diğer farklı guruplar kolay asimile edildi. Hatta bunlar Türkleşmekten de mutluluk duydular. Gönüllü Türkleşmişlerdir. Asimilesi en zor olan Kürtler ise homojen dağılımı ve sayısal fazlalığı nedeniyle asimile edilememiş bir toplumdur" dedi.


Kurt, daha sonra Koordinatör Deniz Işıker Bedir ve Doç Dr. İbrahim Özcoşar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin çözüme yönelik sorularını yanıtladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile