Mardin'de trafik kazası: 1 ölü 4 yaralı

Mardin-Diyarbakır Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Mardin-Diyarbakır karayolunda yolcu taşımacılığı yapan

Mardin-Diyarbakır Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Mardin-Diyarbakır karayolunda yolcu taşımacılığı yapan minibüs, direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi ile takla attı. Kazada 35 yaşındaki Emin Esen olay yerinde hayatını kaybederken Hüseyin, Hasan, Şerif ve Cemil Esen isimli vatandaşlar yaralandı. Yaralanan yolcular Mardin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hastanenin acil servisine akın eden yaralı yakınları Karayolları yetkililerine tepki göstererek yolun mucurlu olmasından dolayı kazanın meydana geldiğini savundu.

AYNI YOLDA ONUNCU KAZA

Yolun ulaşıma açıldığı son 2 hafta için 10'un üzerinde kaza meydana geldiğini ileri süren Mehmet Ali Esen ismindeki hasta yakını ise "Aynı yol ve mevkide düne bir kaza meydana gelmiş. Kazayı yapan da bu hastanenin yani Mardin Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı olarak çalışan Dr. Ayşan İnceoğlu ve şuan kumada. Antalya Tıp Fakültesine kaldırılan hasta yaşam savaşı veriyor. Ama yetkililer bu konuda halen duyarsız ve susmuş durumdalar. Yoldaki mucurları süpürmek için daha kaç canın ölmesini bekliyorlar." dedi.

Karayolları yetkilileri ise, yoldaki mucurlardan dolayı kazaların meydana geldiğini itiraf ederek mucurların yüklenici firmanın sorumluğunda olduğunu belirterek sorumluluk almaktan kaçındılar.

HASTANE YÖNETİMİNE TEPKİ

Bu arada hastaneye kaldırılan yaralı ve hastaların hastanedeki sedyelerin yetersiz ve geç gelmesi üzerine birçok hasta kucaklarda taşındı. Hastanedeki müşahede odlarının az olmasından dolayı ise birçok hasta acil servisin dış avlusunda bekletilmek zorunda kaldı. Hastane bahçesinde ve acil servise 10 metre uzaklıkta bulunan MR, tomografi ve görüntüleme cihazlarının bulunduğu binaya götürülen hastalar yolun bozuk olmasından dolayı yaralıları taşıyan sedyeleri ise hasta yakınları taşımak zorunda kaldı.

Yaralıların bozuk yolda sedye üzerine götürülmesine tepki gösteren hasta yakınlarından Halit Aslan, "Hastane yönetimi hastaneye gelen yaralıları iyileştireceğine bu yoldan geçen her yaralıda kırık çıkık yoksa da bu yolda oluşur. Hastane yönetimi bu 10 metrelik yolu betonlaşamıyorsa istifa edip gitsinler. Bu bina açıldığı günden beri bu yol bu durumda. Hastalar sedye üzerinde sedyeleri de hasta yakınları burada taşımak zorunda kalıyor."dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile