Marmaris'te Erik 500 Liradan Satiliyor

Marmaris'te Erik 500 Liradan Satiliyor

Mugla’nin Marmaris ilçesinde baharin gelmesi ile birlikte yaz mevsiminin en çok tüketilen meyvelerinden olan erik tezgahlara düstü. Kilogram fiyatinin 350 lira ile 500 lira arasinda degistigini belirten manavlar yabancidan ziyade yerli vatandaslarin erige talep gösterdiklerini belirtti.



Marmaris’te ve sicak bölgelerde Nisan ayinda hasadi yapilmaya baslanan manav ve pazar tezgahlarinda yer alan yesil erik kilosu 500 liradan satiliyor.

Erikle birlikte çilegin yogun ilgi gördügünü belirten manav sahibi Filiz Yüzügüldü “ Biz erigi almaya ve satmaya baslayali iki gün oldu. Aslinda bir süredir satisi var ancak fiyatlari yüksek olmasi sebebiyle biz su anda almaya ve satmaya karar verdik. Hemen Hemen aldigimiz eriklerin çogu satildi. Iki çesit erik getirmistik biri daha küçük biri daha büyük sekilde 350 ve 500 Türk lirasi fiyatlari. Yabanci turistlerden ziyade yerli çok aliyor ve genelde fiyati çok fazla soran olmuyor. Tabii su an erigin bu fiyati sezon boyu bu sekilde kalmayacak. Sezon içerisinde oldukça normal rakamlara gelecek. Hemen hemen her hafta fiyatlarinda degisiklik oluyor. O yüzden net bir fiyat belirlemek olmaz ”diyerek eriklerin Marmaris’e en yakin mahalle olan Karacasögütte’ki bahçelerden ve Aydin, Antalya gibi illerden geldigini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile