Marmaris'te Kruvaziyer Turizminde Ekim Bereketi

Turizm sezonunun son günlerinin yaşandığı Marmaris'te, kruvaziyer yoğunluğu yüz güldürdü.

Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerinden ve Doğu Akdeniz'de tura çıkan dev kruvaziyerlerin önemli uğrak noktalarından Marmaris'te ekim ayında gemi bereketi yaşanıyor.

Ay içerisinde ilçeye rotasını çevireceği açıklanan kruvaziyerlerden "Aida Diva" ve "Nautica" Marmaris'e geldi. Yunanistan'ın Heraklion Limanı'ndan gelen İtalyan bandıralı "Aida Diva", limanın büyük rıhtımına, Marshall Adaları bayraklı "Nautica" ise küçük rıhtıma yanaştırıldı. Gemilerde çoğunluğu Alman ve ABD'li yaklaşık 4 bin turist bulunduğu belirtildi.

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemilerden ayrılan turistler, havanın güzel olmasını fırsat bilerek ilçe merkezini gezdi. Deniz kenarındaki kafeterya ve restoranlarda oturan yolcular, güneşin tadını çıkardı. Turistlerden bazıları günlük turlara katılırken, bazıları ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nı gezerek alışveriş yaptı. Turizm sezonunun son günleri yaşanan ilçede, gemiler dolayısıyla özellikle çarşı bölgesinde hareketlilik yaşandı.

Marmaris'e günübirlik olarak gelen kruvaziyerlerden "Aida Diva"nın Antalya'ya, "Nautica"nın ise Yunanistan'ın Rodos Adası'na gitmek üzere gece saatlerinde limandan demir alacağı öğrenildi.

-Havalar serinledi, gemi sayısı arttı

Marmaris Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Şükrü Tugay, gazetecilere yaptığı açıklamada, aşırı sıcakların etkisini kaybetmesiyle Doğu Akdeniz'e ekim ayında kruvaziyer yolcularının daha fazla ilgi gösterdiğini söyledi.

Ekim ve kasım aylarında Marmaris Limanı'nın kruvaziyer yoğunluğu yaşayacağına işaret eden Tugay, "Bu sene ekim ayında 28 gemi bekliyoruz. Kasım ve aralıkta ise 17 gemi ağırlayacağız. Gelecek kruvaziyerler, yaz sezonundakilere göre daha yüksek yolcu kapasitesine sahip" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile