Mayın Taramasında Aracın Çarptığı Asker

Şırnak'ta mayın taraması yaptığı sırada kamyonet çarpması sonucu şehit olan Jandarma Er Nevzat Akyol (20) Kayseri'de toprağa verildi.

Akyol'un cenazesi, ailesinin yaşadığı Akkışla ilçesinin Kululu beldesi Akin Mahallesi'ne getirildi.

Şehit Akyol için mahalledeki okulun bahçesinde tören düzenlendi.

Törene şehidin annesi Döndü ve babası Mevlüt Akyol, yakınları, İl Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Cahit Bakır, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Yaşar Karayel ile Vali Orhan Düzgün ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kadın askerler tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Anne Akyol, "Daha çok küçüktün oğlum. 3 ay sonra gelecektin. Sana kurbanlar kesecektim, yemekler yapacaktım" diye gözyaşı döktü.
11 yaşındaki kız kardeşi Zerda ise "Ağabeyim gel evimize gidelim, nerelere gittin, beni yalnız bıraktın" diyerek ağladı.
İl Müftüsü Ali Maraşlıgil'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit er, Akin Mezarlığında defnedildi.
- Şehit olacağını rüyasında görmüş
Öte yandan Şehit Nevzat Akyol'un askere gitmeden önce yanında çobanlık yaptığını anlatan Eyüp Soylu, "Nevzat yanımda çalışıyordu. Ben onu evlendirip iş güç sahibi yapacağımı söyledim. Nevzat da 'Ben şehit olacağım abi, rüyamda gördüm' diyordu. Rüyasını eşime anlatmıştı. 'Görürsünüz askerden dönemeyeceğim' derdi. Kalbi çok temiz, saf bir çocuktu" diye konuştu.

3 ay önce ameliyat olduğu için hava değişimine geldiği belirtilen Akyol'un 3 ay sonra terhis olacağı öğrenildi.
Öte yandan tören öncesi cenaze namazının kılınacağı okul bahçesine iş makinalarıyla çakıl taşı dökülerek zemin törene uygun hale getirildi.

Şırnak-Cizre karayolunun 40'ıncı kilometresinde rutin yol güvenliği için mayın taraması yapan Akçay 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan Nevzat Akyol'a (20) kamyonet çarpmış, Akyol tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile