Sabah saatlerinde Yüksekova ilçesi Cengiz Topel Caddesi’nde bir araya gelen Yüksekova Ekolojik Platformu Dagcilik ve Spor Dernegi üyesi 40 kisilik grubun bu haftaki rotasi, Yüksekova ve Hakkari arasinda yer alan Cennet ve Cehennem Vadisi’nin buzullari oldu. Mayis ayinin bitmesine sayili günler kala daglari gezerek günün keyfini çikaran dagcilar, karda kaymayi da ihmal etmedi. Yüksekova Ekolojik Platformu Dagcilik ve Spor Dernegi Baskani Hakan Zanyar Aykut, bu hafta Yüksekova’ya 70 kilometre uzaklikta bulanan Kirikdag köyü sinirlarindaki Cennet ve Cehennem Vadisi’ne geldiklerini belirterek, “40 kisilik ekiple birlikte doga yürüyüsü gerçeklestirdik. Batman Doga Sporlari Dernegiyle birlikte vadideyiz. Burasi gerçekten insani hayran birakacak bir yer. Bu sene erken geldigimiz için buzul gölü ve selale tam olarak açilmadi. Cennet ve Cehennem Vadisi dört mevsimin yasandigi bir yerdir. Biz de bu güzelligin karsisinda karlarin üzerinde kayarak ve halay çekerek günümüzü geçirdik” dedi.
Dernek üyesi Metin Ören de Batman’dan gelen kafileyi gezdirdiklerini ifade ederek, "Bölgemiz muhtesem bir ambiyanstan olusmaktadir. Insallah herkes gelip buralari görür. Amacimiz bölgeyi turizme kazandirmaktir. Yetkililer duruma el atarsa bölgemiz turizm için cennet besigi olabilir. Umarim en kisa zamanda bölgemiz turizme açilir" diye konustu.
Doga fotografçisi Islam Gürdal ise Batman Doga Sporlari Dernegiyle Cennet ve Cehennem Vadisi’ne geldiklerini söyleyerek, “Bir tarafimiz cennet gibiyken bir tarafimiz cehennem gibiydi diyebiliriz. Yillardir dört gözle bekledigim Cennet ve Cehennem Vadisi’nde oldugum için inanilmaz mutluyum. 20 bin yillik buzullarin bulundugu ve dört mevsimin bir arada yasandigi bu bölgede çiçeklerin tüm tonunu görmek mümkün. Burada bulunan her arkadas gibi bende inanilmaz keyif aldim” seklinde konustu.
Mayis Ayinda Karda Kayma Keyfi
HAKKARI – 40 kisilik grup, Hakkari’deki Cilo Daglari’nda yer alan Cennet ve Cehennem Vadisi’nde 20 bin yillik buzullari gezerek karda kaymanin keyfini çikardi.



















