MEB'den çok önemli karar! Kronik hastalığı olanlar ve temaslılar...

MEB'den çok önemli karar! Kronik hastalığı olanlar ve temaslılar...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada temaslılar ve kronik hastalığı olanlar ile ilgili çok kritik bilgiler paylaşıldı. Açıklamada, "Temas nedeniyle karantinada olan öğrencinin sınavı karantina bitiminde yapılacak. Temas nedeniyle karantinada olan öğrenci e-nabız üzerinden belge alırsa mazeretli sayılacak. Kronik rahatsızlığı olan öğrenci e nabız üzerinden alacağı belgeyi okula sunduğunda mazeretli olacak." denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığa bağlı resmi ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarınlarında yüz yüze eğitime başlandığı hatırlatıldı.

Pozitif ve temaslı olduğu için karantinada olan öğrenciler mazeretli sayılacak

Resmi ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden kronik rahatsızlığı bulunan öğrenciler ile Covid -19 hastası ya da temaslısı olduğu için tedavi ya da karantina sürecinde olan öğrenciler mazeretlerine ilişkin e-Nabız Sistemi'nden alacakları belgeyi okul müdürlüklerine iletmeleri halinde mazeretli sayılacaklarının belirtildiği açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi;

Okula devam edemedikleri günlerde devamsız sayılmayacaklar

Öğrencilerin okula devam edemedikleri günlerde işlenen derslere yönelik ilgili öğretmenler tarafından velilere ve öğrencilere gerekli rehberlik yapılacak, öğrencilerin TRT EBA TV ve www.eba.gov.tr portalında yer alan içerikleri takip etmeleri sağlanacak.

Covid -19 hastası ya da temaslısı olduğu için tedavi ya da karantina sürecinde olan öğrenciler ile kronik rahatsızlığını belgelendiren öğrenciler okula devam edemedikleri günlerde devamsız sayılmayacak.

Sınavlar yüz yüze gerekli tedbirler alınarak yapılacak

Öğrencilerin sınavları yüz yüze ve salgın tedbirleri dikkate alınarak; Kronik hastalığı bulunan öğrencilerin sınavları okul ortamında yüz yüze Covid-19 salgını kapsamında gerekli tedbirler alınarak, Covid-19 testi pozitif olan veya temaslı durumda olan öğrencilerin sınavları ise karantina bitiminde okul müdürlüklerince belirlenen tarihlerde kayıtlı bulundukları okullarda yapılacak.

Uzaktan canlı ders yapılacak

Evde veya hastanede eğitim hizmeti verilen öğrenciler evde veya hastanede yüz yüze eğitim almaya devam edecek olup bu öğrencilerden okula devam zorunluluğu aranmayacak. Bu öğrencilerden Covid-19 hastası ya da temaslısı olduğu için tedavi ya da karantina sürecinde olanlara evde veya hastanede eğitim hizmetinde görevlendirilen öğretmenler tarafından uzaktan canlı ders yapılacak. Ayrıca bu öğrencilerin TRT EBA TV ve www.eba.gov.tr portalında yer alan içerikleri takip etmeleri sağlanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile