Medıcal Park Ordu, Hastalarını Unutmadı

Medıcal Park Ordu, Hastalarını Unutmadı

Medical Park Ordu Hastanesi ‘1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı’ etkinlikleri çerçevesinde meme kanseri nedeniyle takip ettikleri hastalar ve yakınları ile bir araya gelerek bilgilendirme ve moral etkinliği düzenledi.

Hastanenin eğitim salonunda gerçekleştirilen organizasyona Tıbbi Onkoloji Ünitesi’nde meme kanseri teşhisi ile takip edilen hasta ve yakınlarının yanı sıra, ünite sorumlu hekimi Uzm. Dr. Cengiz Akosman, ünite hemşireleri, hastane yöneticileri ile Psikiyatri Uzmanı Dr. Aydın Alp da katılarak, meme kanserinin tedavi ve takip süreçlerinde psikiyatrik destek amacıyla katılımcılara bilgiler verdi.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Medical Park Ordu Hastanesi Tıbbi Onkoloji Ünitesi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Cengiz Akosman, ünitelerinde tedavi gören hastalar ve yakınları ile klinik ortamından uzak bir alanda sohbet etmek istediklerini belirterek, bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Aydın Alp’in, tedavi gören hastaların merak ettikleri konularda aydınlanmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Akosman, “Unutulmamalıdır ki kanser hastalığı ile mücadelede yüksek moral ve motivasyon çok önemlidir” dedi.

Medical Park Ordu Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Aydın Alp ise yaptığı sunumda hastalığın psikososyal boyutu, hastalığı kabullenme ve baş etme, moralini yüksek tutabilme, hastalıkla mücadelede önemli bir kavram olan umudu kaybetmeme, hastalıkla mücadele ederken kontrol duygusunu geliştirme, kızgınlık, öfke, suçluluk gibi duygu durumlarıyla baş etme, kişiye karşılaştığı sorunları çözmede pratik çözümler üretme ve ailesi ile arasındaki etkileşimi güçlendirme yolları hakkında bilgiler verdi. Uzm. Dr. Aydın Alp sunumunu gerçekleştirdikten sonra seminere katılanlar merak ettikleri konularda kendisine sorular yönelterek, cevap buldular.

Oldukça samimi bir ortamda geçen organizasyona katılan hastalar ve yakınları kendilerine moral verdikleri ve bir araya gelmelerini sağladıkları için Medical Park Ordu Hastanesi yöneticilerine, takiplerini yapan Uzm. Dr. Cengiz Akosman’a ve verdiği değerli bilgilerle kendilerine destek olduğu için Psikiyatri Uzmanı Dr. Aydın Alp’e teşekkürlerini sundular.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile