Medyedev Japonya arasında gerginliğe neden oldu

Medyedev Japonya arasında gerginliğe neden oldu

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in Kuril adalarını ziyaret etmesi, Japonya ile Rusya arasında gerginliğe neden oldu.

Medvedev’in Vietnam’daki ASEAN zirvesinin ardından, Japonya ile Rusya arasında politik krize neden olan adalara düzenlediği ziyaret Japonya’da büyük yankı uyandırırken, adaların kendi topraklarına ait olduğunu söyleyen Japonya Başbakanı Naoto Kan, Medvedev’in ziyaretini “üzücü” olarak nitelendirdi.
 
Kamçatka ve Japonya arasında kalan ve Güney Kuriller olarak adlandırılan dört adadan biri olan Kunashir Adası'na ziyaret düzenleyen Medvedev, bölgede bulunan bir jeotermal istasyonu ile balık işleme fabrikasını gezdi, ardından bir ailenin evine konuk oldu. Balık işleme fabrikasında ilk defa kırmızı havyar da deneyen lider, ufak bir dükkândan balık satın almayı ihmal etmedi. Medvedev, evlerine konuk olduğu ailenin çay ve kek ikramını geri çevirmezken, aileyi adanın geliştirilmesi için yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Medvedev, “Okyanusu ve diğer özellikleriyle burası güzel bir yer. Buradaki şartlar önceden daha zordu ama şimdi bölge hayata dönüyor” diyerek bölgeye dair yatırımların devam edeceğini söyledi. Medvedev ayrıca ada ziyaretinde yaptığı bir açıklamada, bölgede gelişmelerin olduğunu, yeni yerleşim birimlerinin inşa edildiğini ve bunun durumların iyiye gittiğini işaret ettiğini ifade etti. Medvedev, “Bölgedeki yaşama standartlarının gelişmesi güzel.

Yine de tam anlamıyla bir düzelme için uzun bir yol gidilmesi gerekiyor” dedi. Devlet Başkanı Medvedev, Kuril adalarını ziyaret eden ilk Rus lider oldu. Bu arada, Rusya, Kuril adaları sorunu yüzünden Japonya ile halen teorik olarak savaş halinde bulunuyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile