Mehmet Ali Pasa'da Anlasma Saglanan 3 Binanin Yikimi Gerçeklestirildi

Mehmet Ali Pasa'da Anlasma Saglanan 3 Binanin Yikimi Gerçeklestirildi

Izmit Belediyesi tarafindan, Mehmet Ali Pasa Mahallesi’nde kamulastirma yapilmasi beklenen bölgede hak sahipleriyle anlasma saglanan 3 binanin yikimi gerçeklestirildi.

Izmit Belediyesi, Mehmet Ali Pasa Mahallesi’nde Emin Sipahi Sokak ile Mustafa Çalik Sokak arasinda kalan binalardan 3’ünün kamulastirmasini tamamladi ve binalarin yikim islemini gerçeklestirdi. Yikim çalismasini Izmit Belediyesi Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, Mehmet Ali Pasa Mahalle Muhtari Yasar Dogan ve mahalle halki da takip etti. 10 parselden 3’ünün yikimi gerçeklestirilirken, kalan 7 parselin hak sahipleriyle Izmit Belediyesi arasinda görüsmeler sürüyor. Yikimi yapilan binalarin hak sahiplerine toplam 2 milyon lira olan ödemeleri pesin olarak yapildi.

"Ödemeleri pesin yaptik"

Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, yikim çalismasi öncesinde yaptigi konusmada, "Burada uzun zamandir hasretle beklenilen bir kamulastirma vardi. Özellikle bu caddenin giris kisminda karisikliga neden olan bir alan var. Muhtarimizin göreve geldikten sonra israrla buranin kamulastirilip bir an önce kaldirilmasi noktasinda talepleri vardi. Muhtarimiz "burada bir hamle bekliyoruz, bir çalisma bekliyoruz" demisti. Bende kendisine söz vermistim. Söz verdikten kisa bir süre sonra kamulastirma çalismalarini baslatmistik. O kamulastirma çalismalari ciddi bir noktaya geldi. Burada toplamda 10 adet parseli kamulastiriyoruz. Su ana kadar 3 binanin kamulastirmasini tamamen bitirdik ve yikima hazir hale getirdik. Kalan 7 binanin kamulastirma görüsmeleri hisse sahipleri ile devam ediyor. Bir kisminda anlasma sagladik. Kalan hisse sahipleriyle yine görüsmelerimiz sürüyor. Su ana kadar kamulastirma islemleri için anlasilan hisse sahiplerine 2 milyon lira civarinda ödeme yapildi. Ödemeleri pesin yaptik hiç kimseyi magdur etmedik. Sonraki kamulastirmalarimizda da 3 milyon 700 bin civarinda bir ödeme yapacagimizi taahhüt ediyoruz" ifadelerini kullandi.

"Daha konforlu bir yol hizmeti sunacagiz"

Emin Sipahi Sokak ile Mustafa Çalik Sokak arasinda kalan bu binalarin kamulastirilmasindan sonra, caddenin hem daha genis bir hale gelecegini hem de mahalle halkinin sorunun çözülecegini kaydeden Hürriyet, "Böylesi degerli bir alana daha da deger katacak çok güzel, estetik ve ferah bir cadde hizmete sunacagiz. Bu bölgeye özellikle Zincirlikuyu Caddesi’nden ulasimi rahatlatmis olacagiz. Daha konforlu bir yol hizmeti sunacagiz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile